anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
15.000 de lei
Expira: 
09 Jun 2014 - 06 Jul 2014
stats

15.000 lei pentru proiecte de revitalizare urbana

Pana pe 6 iulie 2014 poti aplica cu un proiect de revitalizare a spatiului public iesean, iar Fundatia Comunitara Iasi iti poate oferi pana la 15.000 lei pentru implementarea ideii tale care poate infrumuseta orasul. Este a treia linie de finantare pe care Fundatia Comunitara Iasi o lanseaza pe fondul Turnul Nostru. O componenta noua pe care am adus-o este ca venim in ajutorul tau este ca am realizat un grup de specialisti care sa-ti ofere indrumare in realizarea proiectului tau.

Fondul de revitalizare urbana Turnul Nostru, finanteaza proiecte precum: amenajarea unui loc de joaca pentru copii, reamenajarea unui parc, realizarea unor proiecte artistice pe fatadele cladirilor, amenajarea unor spatii pentru practicarea sportului de masa, dar si alte proiecte de impact asupra comunitatii iesene.

O conditie pentru a primi finantare este ca proiectele propuse sa aiba o componenta puternica de dezvoltare comunitara si sociala si sa se adreseze unui numar mare de beneficiari. Scopul proiectelor va fi acela de imbunatatire a imaginii urbane iar impactul lor va fi, cu precadere, pe termen lung.

Intr-o prima faza, iesenii sunt incurajati sa isi inscrie proiectele pana la data de 6 iulie, completand o cerere de finantare ce cuprinde un formular de aplicare si un buget, care pot fi descarcate din urmatorul link. Toate cererile de finantare primite vor fi supuse unui proces de jurizare, iar proiectele vor fi finantate in functie de punctajul obtinut.

In luna mai, am aplicat un chestionar ce a avut ca scop sondarea nevoilor de revitalizare urbana din Iasi. In urma centralizarii raspunsurilor, am realizat un raport cu ideile semnalate de catre ieseni care pot fi folosite ca sursa de inspiratie. El este disponibil in acest link

Un grup consultativ format din specialisti din domeniul arhitecturii si al constructiilor va oferi suport persoanelor care doresc sa schimbe aspectul urban al orasului. Aplicantii pot apela la acestia pentru sfaturi cu privire la ideile lor: gradul de fezabilitate, pasii de urmat, costurile proiectului, materialele necesare etc.

Fondul de revitalizare urbana este la cea de-a treia editie a sa. A fost lansat in luna august 2012 si, pana in prezent, a finantat doua mari proiecte: revitalizarea pasajului Mitocul Maicilor (aflat in Piata Unirii, langa magazinul Unic) de catre echipa Urban Crew si reconditionarea si pictarea scarilor ce permit traficul pietonal intre Soseaua Pacurari si strada Toma Cozma, proiect realizat de catre Atelierul Parintilor.

Persoana de contact: 
Elena Racu
Grant Manager
E-mail:elena.racu@fundatiacomunitaraiasi.ro
Tel: 0720/039.054.

Sursa: fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.