anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Mid-level
Oferta: 
Premii in valoare totala de 6000 ron
Expira: 
15 Jun 2015 - 18 Sep 2015
stats

Bienala Internationala de Gravura Contemporana editia I, N/E, Iasi 2015

Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi prin Muzeul de Arta organizeaza, in perioada 12 - 25 octombrie 2015, Bienala Internationala de Gravura Contemporana editia I, N/E, Iasi 2015. Concursul este deschis pentru artistii plastici profesionisti, studentii din anii terminali si masteranzii institutiilor de invatamant superior artistic, din tara si din strainatate. (Lucrarile de Licenta nu vor  admise).

Evenimentul isi propune sa promoveze si sa sprijine creatia contemporana in domeniul gravurii printre artistii profesionisti consacrati si printre studentii din anii terminali, masteranzi, absolventii universitatilor de profil din tara si strainatate. Un eveniment de acest tip poate fi o forma de lansare pentru tinerii artisti aflati la inceputul carierei artistice, dar si o modalitate de a se realiza conexiuni si schimburi interculturale intre artisti ce provin din alte tari, precum si imbogatirea patrimoniului muzeal cu lucrari de gravura contemporana.

Artistii vor fi invitati pe baza unui regulament si in baza semnarii unui formular de participare sa realizeze lucrari de gravura in tehnici traditionale. Lucrarile vor fi livrate personal sau prin curier in perioada 7 septembrie – 18 septembrie 2015 la sediul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi – Muzeul de Arta, urmand ca in data de 28 septembrie, sa se realizeze selectia lucrarilor si stabilirea premiantilor. Va fi realizat un catalog de expozitie care va cuprinde toate lucrarile participante.

In data de 12 octombrie 2015 va avea loc vernisajul expozitiei si decernarea premiilor la sediul institutiei organizatoare.

Dupa data de 25 octombrie 2015 expozitia va itinerata la Muzeul National de Arta al Moldovei - Chisinau, Rep. Moldova, pe spesele organizatorilor.

Juriul, compus din critici de arta, artisti plastici si reprezentanti ai organizatorilor, va selecta lucrarile si va nominaliza laureatii premiilor Bienalei.

Premiile:

Premiul I – 3000 ron

Premiul II – 2000 ron

Premiul III –1000 ron

Adresa pentru expedierea lucrarilor si a formularelor de participare: Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi Piata Stefan cel Mare si Sfant, nr. 1

Curatorii expozitiei si persoane de contact pentru acest eveniment vor fi muzeograf Valentina Drutu, sef al Muzeului de Arta, drutuvalentina@yahoo.com si muzeograf Mihail Voicu, mihailvoicu@hotmail.com.

Regulament concurs

Formular participare

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.