eveniment
Data: 
21 Jun 2019 - 11:30
Loc: 
Parcul Expoziției
stats

Artă contemporană și design în cadrul Rocanotherworld 2019

În cadrul seriilor de dezbateri organizate de Asociația Culturală AltIași împreună cu Festivalului Rocanotherworld 2019, va avea loc evenimentul „Artă contemporană & design la Iași: prezent și perspective”, vineri, 21 iunie, începând cu ora 11:30, în Parcul Expoziției.

Invitații pentru această dezbatere sunt: Cătălin Gheorghe (UNAGE/ Publicațiile Vector), Alexandra Ghioc (UNAGE/ Design cel Mare), Mihaela Irimescu (Artep), Cristian Nae (UNAGE / CEAR). Moderatorul evenimentului este George Pleșu.

 

Cătălin Gheorghe este teoretician, curator și editor. Predă cursuri de Estetica artelor vizuale, Studii vizuale aplicative și Teorii și practici ale cercetării artistice la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Este editor al seriei de publicații „Vector” - cercetare critică în context și curator al platformei educaționale de cercetare critică și producție artistică „Vector” - studio de practici și dezbateri artistice.

Alexandra Ghioc este designer de produs și asistent universitar la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (BA, MA, PhD). Preocupată de inovație, tehnologii emergente și revitalizarea industriei românesti, Alexandra este co-fondator al Asociației „Design cel Mare” și al studioului „Bisector”. După importante premii în design și numeroase produse de serie prezentate la târguri și evenimente de profil, activitatea ei s-a diversificat și în alte domenii convergente ale designului actual, cum ar fi: critical design, IoT ș.a.

Mihaela Irimescu – galerist, ARTEP Gallery, Iași (galerie apărută în decembrie 2018). „O galerie este un popas în devenirea unei opere de artă: un popas între șevaletul artistului sau masa lui de lucru și destinația următoare – o altă galerie, un muzeu, casa unui colecționar sau a unui iubitor de artă.”

Cristian Nae este conferențiar univ. dr. în cadrul Departamentului de Istoria și Teoria Artei al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și directorul Centrului de Cercetare Estetică și Artistică din cadrul aceleiași instituții. Este beneficiarul mai multor granturi și burse de cercetare oferite de Erste Stiftung, ”New Europe College” Institute for Advanced Studies și the Getty Foundation și
UEFISCDI. Este membru al AICA, College Arts Association (CAA) din SUA și al The European Society for Aesthetics (EUROSA). Cercetările sale operează la intersecția dintre studii
expoziționale, politici ale identității, estetică și cercetări de istoria artei asupra practicilor critice în România și în Europa de Est după 1960. Este curatorul Pavilionului României la această ediția a Bienalei de la Veneția.

George Pleșu este președintele Asociației Culturale AltIași, coordonatorul editorial al site-urilor AltIasi.ro (din 2010) și Iașimulticultural.ro (din 2018) și directorul galeriei de artă contemporană Borderline Art Space. În calitate de cadru universitar asociat la Universitatea „Al. I Cuza" din Iași, a predat cursuri de „Managementul instituțiilor culturale" și „Managementul resurselor umane în instituțiile culturale" în cadrul Masterului de Filosofie Aplicată și Management Cultural (2015-2018), și Management artistic și curatorial la Universitatea de Arte „George Enescu" din Iași. A inițiat și participat în SIMAP (Sistem Inovativ de Mediere Artistică a Patrimoniului), un proiect de cercetare interdisciplinar finanțat de UEFISCDI implementat la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii din Iași. În luna iulie va deschide în Iași prima librărie axată doar pe carte de artă, design și arhitectură.

Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții!

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.