eveniment
Data: 
16 Oct 2013 - 15:00
Loc: 
Fundatia Bethany
stats
Adresa: 
str. Varianta Uzinei nr. 1

Caravana SEV pune organizatiile in miscare

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany organizeaza miercuri, 16 octombrie 2013, incepand cu ora 15.00, un seminar pe tema oportunitatilor Serviciului European de Voluntariat. Intalnirea va avea loc la sediul Fundatiei Bethany, pe strada Varianta Uzinei nr. 1 si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale si institutiilor care lucreaza cu voluntari.

Evenimentul are loc in contextul Caravanei SEV care, in perioada 15 septembrie – 25 octombrie, pune in miscare 390 de organizatii interesate sa devina active in cadrul programului SEV - Serviciul European de Voluntariat, program sprijinit de Comisia Europeana prin TiA (Tineret in Actiune), aducandu-le impreuna pentru informare, inspiratie si schimb de experienta. Caravana SEV trece prin 26 de localitati din tot atatea judete din tara si va cuprinde evenimente organizate de partenerii nostri locali, la care vor fi invitate cate 15 organizatii interesate de SEV din fiecare locatie. Participantii vor avea oportunitatea sa interactioneze cu persoane resursa - voluntari romani si straini, organizatii gazda si de trimitere, formatori TiA - de la care pot afla informatii clare si prietenoase despre implementarea proiectelor SEV si raspunsuri la intrebari: De ce sunt proiectele SEV o oportunitate pentru organizatia mea? Alfabetul SEV: Care sunt actorii si concepetele cheie? Cum se obtine acreditarea? Care e ciclul unui proiect SEV? Cum identificam parteneri SEV?, etc.

Caravana SEV face parte din proiectul „gONG: Voluntariatul intra in scena!”, un proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul TiA – Structuri de Suport SEV, derulat de Pro Vobis in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion, Asociatia Creativ, Asociatia Team for Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si urmareste informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de Serviciul European de Voluntariat (SEV) catre organizatii si tineri si cresterea calitatii proiectelor SEV.

Ce este SEV?

Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finantat prin programul Tineret in Actiune (www.tinact.ro), care stimulezeaza mobilitatea transnationala si implicarea in proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani sa desfasoare stagii de voluntariat pentru perioade de cateva saptamani pana la 12 luni in organizatii dintr-o alta tara decat tara de resedinta. SEV promoveaza coeziunea sociala, solidaritatea si toleranta intre tinerii europeni, cat si cetatenia activa. Programul este o oportunitate de dezvoltare personala si profesionala adresata tinerilor europeni. Anual, cateva mii de tineri europeni, printre care si romani, participa la stagii SEV in Europa! Mai multe detalii despre SEV gasiti pe pagina www.voluntareuropean.ro.

Daca faceti parte dintr-un ONG sau dintr-o institutie de invatamant si sunteti interesat de subiectul propus, va asteptam sa ne confirmati prezenta dumneavoastra la seminar pana luni, 14 octombrie, la adresa de email georgiana.vieru@bethany.ro; persoana de contact: Georgiana Vieru, coordonator PR&Fundraising.

Pentru mai multe detalii referitor la Caravana SEV va rugam sa contactati Pro Vobis prin Daniela Temelie, Coordonator Programe, tel. 0755-045 103, programe@provobis.ro.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.