eveniment
Data: 
13 Mar 2015 - 12:00
Loc: 
Amfiteatrul II 8 (corp A) al UAIC
stats
Adresa: 
Bd. Carol I

Claude Karnoouh conferentiaza la Iasi

Departamentul de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice va invita sa participati la conferinta „Du particulier au général. Ou comment à l’occasion du vaste projet social puis touristique d’urbanisation du littoral de la Mer Noire, la Roumanie communiste a confirmé son intégration au capitalisme mondial” („De la particular la general. Sau cum si-a confirmat Romania comunista integrarea in capitalismul mondial prin vastul proiect social si apoi turistic de urbanizare a litoralului de la Marea Neagra”), sustinuta de Claude Karnoouh, profesor-invitat la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 martie, la ora 12, in Amfiteatrul II8 (corp A), si este ocazionat de lansarea la Iasi a celui mai recent volum sub semnatura lui Claude Karnoouh, Raport asupra postcomunismului si alte eseuri incorecte politic (2014), cu colaborarea editurii Alexandria Publishing House.

Claude Karnoouh s-a nascut in martie 1940 la Paris, unde si-a facut si studiile superioare. Din 1968 pana in 2005 a fost cercetator al Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS). A predat la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlottesville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). Incepand cu 1973 a intreprins o serie de anchete etnografice in satele din Maramures. Intre 1991 si 2002 a fost profesor-invitat al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj. Din 2012 este profesor-invitat la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti. Este autorul unui impresionant numar de studii stiintifice, articole si eseuri de antropologie culturala si politica, filosofia culturii si filosofie politica. Printre cartile publicate se numara cateva volume in limba romana: Romanii. Tipologie si mentalitati, Humanitas, Bucuresti, 1994; Dusmanii nostri cei iubiti, Polirom, Iasi, 1997; Comunism postcomunism si modernitate tarzie, Polirom, Iasi, 2000; Adio diferentei. Eseu asupra modernitatii tarzii, IDEA, Cluj, 2001; Inventarea poporului-natiune. Cronici din Romania si Europa Orientala, 1973-2007, Idea Design & Print, Editura, Cluj, 2011; Odiseea bravului soldat Alexa. O cronica rimata a Primului Razboi Mondial, Editura Muzeului Literaturii Romane, Bucuresti, 2013.

Sursa: uaic.ro 

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.