eveniment
Data: 
4 Sep 2017 - 11:00 - 5 Sep 2017 - 18:00
Loc: 
Sala Henri Coandă
stats
Adresa: 
Palatul Culturii, et. 1

Conferința Internațională „Muzeele secolului al XXI-lea”

În zilele de 4 și 5 septembrie 2017, la Palatul Culturii din Iași se va desfășura Conferința Internațională „Muzeele secolului al XXI-lea. Soluții inovative privind medierea artistică în muzee și avantajele noilor tehnologii în amenajarea muzeală”, derulată în cadrul proiectului „Sistem inovativ de mediere artistică interactivă destinat valorificării patrimoniului de artă al muzeelor din România” (SIMAP) finanțat de UEFISCD prin programul Parteneriate – Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativă (PN-II-PT-PCCA-2013-4-2158).

La lucrările conferinței vor participa specialiști implicați în proiect, precum și invitați din universități și muzee din țară și străinătate.

Proiectul „Sistem inovativ de mediere artistică interactivă destinat valorificării patrimoniului de artă al muzeelor din România” propune o nouă abordare privind patrimonializarea. SIMAP realizează un consorțiu prin colaborarea între diferite entități de cercetare-dezvoltare și inovare (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iași) și agenți economici (Romsoft SRL), integrând cercetări din domeniul fizicii, chimiei, istoriei artei, pedagogiei educației, marketingului cultural și tehnologiei informației care nu pot fi realizate de o singură instituție de cercetare.

Rezultatele acestor cercetări cuprind dezvoltarea unor servicii inovatoarede mediere artistică, puse în practică prin intermediul unui model demonstrativ. Din punctul de vedere al impactului social, categorii diversificate de public vor beneficia de un sistem care accesibilizează colecțiile muzeului și de servicii de educație estetico-artistică inovatoare, a căror eficacitate a fost subiectul unor studii experimentale.

Deschiderea oficială a Conferinței va avea loc luni, 4 septembrie 2017, ora 11.00, la Palatul Culturii, în Sala „Henri Coandă”.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.