eveniment
Data: 
17 Jan 2015 - 11:00
Loc: 
Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” - Sala de lectura
stats
Adresa: 
Galeriile Comerciale Stefan cel Mare, Nr. 8-10

Despre cealalta fata a Unirii, la Biblioteca Judeteana Iasi

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” invita publicul pasionat de istorie, sambata, 17 ianuarie 2015, incepand cu ora 11.00, la Sala de Lectura, la o noua intalnire a Clubului „Iubitor de Iasi”. Tema intalnirii: „Cealalta fata a Unirii” va fi sustinuta de Corneliu Coman si este dedicata implinirii a 156 de ani de la Mica Unire.

Ziua de 24 ianuarie a ramas in istoria romanilor ca data la care s-a infaptuit Unirea Principatelor Romane. In urma acestui act, Iasul a pierdut statutul de capitala, acest lucru avand repercusiuni negative in viata sociala si economica a orasului. Prezentarea acestor realitati mai putin cunoscute, cat si tendintele separatiste ale unor boieri moldoveni vor constitui subiectele expunerii acestei intalniri.

Clubul „Iubitor de Iasi” se adreseaza tuturor celor pasionati de istoria locala si isi propune, prin intalniri periodice, sa faciliteze cresterea nivelului de informare asupra trecutului orasului nostru, cunoasterea monumentelor orasului, conexiunea persoanelor cu interese similare.

„Iubitor de Iasi” se desfasoara in cadrul proiectului „Culorile cartii” al Bibliotecii Judetene.

Participarea este gratuita. Pentru informatii suplimentare, scrieti un e-mail, la adresa: memorii.iesene@gmail.com.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.