eveniment
Data: 
22 Jun 2019 - 15:00
Loc: 
Parcul Expoziției
stats

Finanțarea proiectelor culturale

Pentru cei interesați de Finanțarea proiectelor culturale”, Festivalul Rocanotherworld 2019 propune o dezbatere pe această temă, sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 15:00, în Parcul Expoziției. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Culturală AltIași. Invitați la dezbatere sunt: Irina Cios (AFCN), Dana Sarmeș (Asociația Contrasens), Ștefan Teișanu (Centrul Cultural Clujean). Moderator: George Pleșu.

Irina Cios este din noiembrie 2014 director al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). 1999-2014 – director al Centrului Internațional pentru Artă Contemporană București. Din 2007 este lector invitat la Universitatea Națională de Artă, București. A organizat importante evenimente de artă vizuală în parteneriat cu instituții românesti și internaționale. Membră a Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, AICA (2006 – 2012 președintă a secției române). Expert evaluator de proiecte culturale pentru: Fundația Principesa Margareta a României (1997 – 2000), Fundatia Pro Helvetia (1999 – 2007), Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român (2007 – 2011), 18th Street Art Center A.I.R., California, SUA și Cleveland Foundation’s Creative Fusion International Artist Residency Initiative, Ohio, SUA (din 2010).

Dana Sarmeș este critic și istoric de artă, curator independent, este președinte Asociația Contrasens și editorul colecției de Artă "Point". Are o licență în Istoria și Teoria Artei, studii de Master în Filosofie și este doctorand în Arte Vizuale la Universitatea de Vest din Timișoara. Este expert în programe Erasmus+ , accesare fonduri structurale și de coeziune, fonduri UE, cu o experiență de peste 15 ani. Este Expert Evaluator AFCN.

Ștefan Teișanu este un antreprenor cultural interesat de dezvoltarea orașelor. Este director al Centrului Cultural Clujean, ONG de cultură și dezvoltare urbană care are ca membri 95 de organizații și instituții culturale, universități, cluburi și clustere de afaceri, asociații ale societății civile, administrația locală și județeană și care este responsabilă de un vast program cultural pentru dezvoltarea Clujului și a regiunii. A fondat Asociația „Fapte”, organizatoare a festivalului Jazz in the Park și a altor evenimente culturale cu impact în comunitate, și Asociația „Nord”, organizație de dezvoltare comunitară înfiinţată la Darabani, oraşul său natal din Moldova. A fost preşedinte al AIESEC Cluj-Napoca şi a pus bazele filialei locale a Junior Chamber International. În 2018 JA-YE Europe l-a numit „Tânărul Antreprenor al Anului în România”, pentru ca în același semestru organizația sa să dea faliment. De atunci și până azi nu a mai adunat nici premii și nici falimente semnificative.

George Pleșu este președintele Asociației Culturale AltIași, coordonatorul editorial al site-urilor AltIasi.ro (din 2010) și Iașimulticultural.ro (din 2018) și directorul galeriei de artă contemporană Borderline Art Space. În calitate de cadru universitar asociat la Universitatea „Al. I Cuza" din Iași, a predat cursuri de „Managementul instituțiilor culturale" și „Managementul resurselor umane în instituțiile culturale" în cadrul Masterului de Filosofie Aplicată și Management Cultural (2015-2018), și Management artistic și curatorial la Universitatea de Arte „George Enescu" din Iași. A inițiat și participat în SIMAP (Sistem Inovativ de Mediere Artistică a Patrimoniului), un proiect de cercetare interdisciplinar finanțat de UEFISCDI implementat la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii din Iași. În luna iulie va deschide în Iași prima librărie axată doar pe carte de artă, design și arhitectură.

Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții!

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.