eveniment
Data: 
23 Jun 2019 - 15:00
Loc: 
Parcul expoziției
stats

Muzică și literatură contemporană la Rocanotherworld 2019

În ultima zi a Festivalului Rocanotherworld 2019, duminică, 23 iunie, începând cu ora 15:00, va fi organizată dezbaterea despre Muzică și literatură contemporană, în Parcul Expoziției. Dezbaterea este organizată în parteneriat cu Asociația Culturală AltIași.

Invitații acestei dezbateri sunt: Vlad Alui Gheorghe (scriitor/ Adam’s Nest), Ștefan Baghiu (scriitor/ DJ), Doru Trascău (The Mono Jacks). Moderator: Marius Chivu.

Vlad Alui Gheorghe a publicat 2 volume de poezie (Fratele mut. la nord apa e curată, Paralela 45, 2013, Disco 2000, Charmides, 2016). Cele două volume i-au adus câteva premii, lecturi prin țară la cele mai relevante cluburi de lectură, și prezențe la cele mai importante festivaluri de literatură din România. A tradus din poeți americani pentru diverse reviste literare, iar în 2018 a tradus în limba română cartea actorului & chitaristului american Jonathan Jackson. În anul 2017, alături de Răzvan Nicolae Rusu a pus bazele formației Adam's Nest.

Ștefan Baghiu este poet și critic literar. A debutat cu volumul Spre Sud, la Lăceni (Cartea Românească, 2013) care a primit premiile Eminescu, Observator cultural, Tânărul poet al anului și USR. A avut lecturi poezie în cadrul evenimentelor literare importante din România, Austria și Germania și a coordonat clubul de lectură Nepotu’ lui Thoreau (Cluj-Napoca) și câteva antologii de poezie tânără. A scris cronică literară pentru revista Cultura (2012-2017) și studii academice în România, Slovenia și SUA. În prezent predă teorie literară și literatură română la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și face parte din redacția revistei Transilvania. Coordonează unele proiecte Z9Hub. Face muzică electronică și a avut dj set-uri la diverse festivaluri din România (cel mai frecvent la Amural, Brașov) și în locații de gen (Colectiva Gazette, Cluj-Napoca), spre exasperarea celor apropiați.

Doru Trascău - A devenit cunoscut publicului de muzică rock în anii 2000, când trupa pe care a fondat-o la începutul acestui mileniu, AB4, a câștigat premiul Best Romanian Act la MTV Europe Music Awards. Decernarea premiului a avut loc la Edinburgh, Scoția, o performanță încă neegalată de o trupă rock din România. Părea că va urma o carieră internațională pentru trupa sa, dar lucrurile aveau să stea un pic diferit. A vrut chiar să se lase de muzică, dar pasiunea a fost mai puternică și a înființat „The Mono Jacks”. În paralel, pe lângă concerte și repetiții frecvente, lucrează ca grafician la „Electronic Arts”, unde se ocupă de interfața unuia dintre cele mai populare jocuri din lume, Fifa.

Marius Chivu este scriitor, traducător şi cronicar literar. În 2003 a câştigat prima ediţie a Festivalului de Poezie „Prometheus“ de la Sfântu Gheorghe, Tulcea. A debutat cu volumul de poezie Vântureasa de plastic (Editura Brumar, 2012 / La ventolière en plastique, traduit par Fanny Chartres, Éditions MEO, 2015; premiul pentru debut al USR şi cel al revistei Observator cultural; nominalizări la premiile Cartea Anului, acordat de revista România literară, şi Cartea de Poezie a Anului, acordat de Radio România Cultural). A publicat jurnalele de călătorie Trei săptămâni în Anzi (Humanitas, 2016) şi Trei săptămâni în Himalaya (Humanitas, 2012, 2016), volumul de proză scurtă Sfârşit de sezon (Polirom, 2014) şi cartea de interviuri Ce-a vrut să spună autorul (Polirom, 2013). Este redactor-editor al revistelor Dilema veche şi Iocan (alături de Florin Iaru & Cristian Teodorescu), precum şi realizatorul emisiunii cu scriitori „All You Can Read“ de pe www.UrbanSunsets.com. Poezia sa a fost tradusă în franceză, suedeză, engleză, polonă, spaniolă şi catalană.

Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții!

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.