eveniment
Data: 
22 Oct 2015 - 17:00
Loc: 
Sala Benjamin Fondane a IFI
stats
Adresa: 
Bd. Copou nr.26

Roumanie, capitale...Paris

Joi22 octombrie, de la ora 17.00, Institutul Francez din Iasi, in colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, va invita in Galeria Fondane la o plimbare fascinanta prin Parisul devenit pentru doua ore capitala a Romaniei. „Roumanie, capitale...Paris” este titlul cartii lui Jean-Yves Conrad, scriitor si jurnalist, care propune cititorului o perspectiva emotionanta asupra unui loc in care amintirile romanesti se impletesc cu marea istorie.

„Cutreierand prin Paris alaturi de mine, va va uimi la fiecare pas numarul mare al artistilor romani, atasamentul lor profund fata de tara in care s-au nascut, francofilia si respectul autentic pentru limba franceza, umanismul si bunatatea lor fireasca... In ciuda dificultatilor materiale, (...) acesti oameni au ramas romani, copii ai dorului...” 

Pasionat de mai bine de 20 de ani de cultura romaneasca, Jean-Yves Conrad porneste cu meticulozitate pe urmele romanilor parizieni, reconstituind povesti de viata si drumuri parcurse spre adevarate schimbari de paradigma.

Modereaza Prof. Univ. Dr. Marina Muresanu Ionescu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.