eveniment
Data: 
2 Nov 2012 - 18:30
Loc: 
Tranzit.ro/ Iasi
stats
Adresa: 
B-dul Primaverii nr. 2, et. 7 (Cladirea IASITEX)

Satellite la tranzit.ro/ Iasi

Vineri, 2 noiembrie 2012, ora 18.30 tranzit.ro/ Iasi va invita la prezentarea proiectelor nerealizate ale grupului de artisti Satellite (Social Artistic Tendency Group). Grupul a fost format in 2010 in continuarea studiilor de arta ale membrilor sai desfasurate la Universitatea de arta din Iasi. Satellite raspunde astfel la invitatia mai putin obisnuita a unei institutii de arta de a realiza o prezentare a proiectelor care din diverse motive nu au putut fi materializate si realizate in mod concret. 

Cele doua proiecte ce vor fi analizate sunt “Planck time” (Timp Plank - trimitere catre un sistem de unitati de masura din fizica teoretica radical diferit fata de mult mai cunoscutul si mai frecvent uzitatul Sistem international de unitati de masura [S.I.]; sistemul Plank pare a se elibera de arbitrarul antropocentric ce defineste sistemul international de unitati de masura) si „The quick brown fox jumps over the lazy dog” (Rapida vulpe maronie sare peste catelul lenes) - forma usor modificata a unei faimoase propozitii in limba engleza care contine toate literele alfabetului in aceasta limba. 

SATELLITE (Social Artistic Tendency group) este un grup colaborativ de artisti infiintat de: Delia Bulgaru, Clara Casian, Anca Stefanica, Alex Tarnauceanu, Andrei Timofte si Cristina Totolici, in februarie 2010. Membrii grupului au absolvit Facultatea de arte plastice decorative si design, sectia Arta Murala in cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi precum si cursurile de master ale aceleiasi facultati.

Practica artistica a grupului are aplicabilitate sociala si vizeaza o cercetare asupra contextelor socio-politice locale sau mai ample. Lucrarile sunt concentrate pe probleme contemporane, astfel proiectele Satellite alcatuiesc o cronica in imagini a evenimentelor locale importante.” (SATELLITE) 

Formula actuala include trei membri activi si anume: Delia Bulgaru, Alex Tarnauceanu, Andrei Timofte.

Sursa: ro.tranzit.org

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.