eveniment
Data: 
22 Oct 2014 - 18:30
Loc: 
Centrul Cultural German - sala Bertolt Brecht
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi nr. 38

"Vilele din Iasi in anii `90. Ce a ramas din Iasul burghez si boieresc? Amintiri si imagini”

Miercuri, 22 octombrie 2014, incepand cu ora 18.30, la Centrul Cultural German in sala Bertolt Brecht, va avea loc conferinta "Vilele din Iasi in anii `90. Ce a ramas din Iasul burghez si boieresc? Amintiri si imagini” sustinuta de dr. Gerhard Pinzhoffer, directorul Centrului Cultural German Iasi in perioada 1995-1999.

Pe fondul problematicii actuale cu privire la conservarea cladirilor istorice vechi, care desi sunt apreciate pentru arhitectura impresionanta, au fost lasate prada neglijentei si degradarii, si afectate in timp de lipsa lucrarilor de intretinere si consolidare, dr. Gerhard Pinzhoffer, director al Centrului Cultural German in anii 1995-1999 revine la Iasi sa sustina o conferinta  al carei scop este de a prezenta in detaliu publicului iesean cu ajutorul fotografiilor din anii `90 frumusetea deteriorata a caselor si vilelor din vechile cartierele iesene Copou, Pacurari si Targu Cucu. In paralel se doreste prezentarea unor solutii privind modalitatile prin care  poate fi completata si consolidata identitatea urbana a orasului Iasi.

Punctul de pornire al conferintei il reprezinta prezentarea unei selectii de fotografii ale vilelor situate pe strazile din cartierul Copou si a zonei universitare a orasului. Cu cateva fotografii panoramice realizate de pe acoperisul hotelului Unirea, atentia se va concentra pe Bulevardul Carol I, cu o vedere laterala asupra vilelor de pe aleea Copou. Apoi vor urma fotografii cu cladirile de pe strada Macazului si la final atentia se va orienta spre vilele de pe latura dreapta a cartierului Copou, in special strada Lascar Catargi si strada Sararie.

Pentru ca aceasta lupta pentru conservarea cladirilor vechi sa nu fie considerata in zadar, pentru ca locuitorii Iasiului si mai ales cei interesati de realizarea unor investitii sa se preocupe de frumusetea istorica a spatiului lor public, aceasta conferinta isi propune ca, prin fotografiile din anii 1994-1998 si pe fondul experientei privind renovarile partilor vechi ale oraselor si cartierelor din Germania, sa aduca o contributie fotografica si la final sa invite participantii la o discutie de grup.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.