anunt
Disponibilitate: 
Full-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Oferta: 
1000 de euro
Expira: 
01 Aug 2013 - 30 Aug 2013
06 Jan 2014 - 03 Feb 2014
14 Jul 2014 - 29 Aug 2014
stats

Stagii la Serviciul de Traducere al Comisiei Europene

Comisia Europeana organizeaza de doua ori pe an stagii de formare la locul de munca pentru tinerii absolventi care doresc sa dobandeasca experienta profesionala in traduceri. Nu sunt excluse persoanele care - in cadrul unui proces de invatare pe intreaga durata a vietii - au dobandit recent o diploma universitara sau se afla la inceputul unei noi cariere profesionale. Perioadele de stagiu incep pe 1 martie și 1 octombrie in fiecare an. Data limita pentru stagiul din martie 2015 este 29 august 2014 (ora 12 pm CET). 

Cei selectati vor fi repartizati intr-un departament de traduceri compus din traducatori de aceeasi limba. Stagiarii vor presta aceeasi activitate ca si colegii lor angajati permanent, traducand in limba lor materna din cel putin doua limbi oficiale ale Comunitatii. Lucrarile sunt revizuite de catre un traducator experimentat. Unii stagiari vor fi repartizati la biblioteca lingvistica - departamentul de terminologie sau la alte departamente din cadrul serviciului de traduceri. 

Stagiarii sunt selectati din randul cetatenilor statelor membre ale Comunitatii Europene sau tarilor candidate ce beneficiaza de strategii de preaderare. Cu toate acestea, un numar limitat de stagiari pot fi alesi din tarile nemembre. 

Candidatul, pentru a putea aplica, trebuie:

- sa fi terminat ciclul initial de invatamant superior (invatamant universitar) si sa fi obtinut diploma universitara (sau echivalentul) inainte de data limita pentru depunerea candidaturii;

- sa nu fi beneficiat de stagii de formare in cadrul altor institutii sau organisme ale Uniunii Europene;

- sa fie in masura sa traduca in limba materna din doua limbi comunitare oficiale;

- sa cunoasca foarte bine limba engleza, franceza sau germana;

- sa cunoasca foarte bine o a doua limba comunitara;

- in cazul in care candidatul este cetatean al unui stat membru al UE, sa cunoasca foarte bine o a treia limba comunitara;

- in cazul in care candidatul este cetatean al unei tari terte, sa cunoasca foarte bine o a treia limba.

Stagiarii primesc o alocatie de 1.000 Euro pe luna. Se asigura, de asemenea, costurile de transport si asigurarea de sanatate. Stagiarii cu handicap pot primi un supliment la aceasta alocatie. De regula, stagiile incep pe 1 martie si 1 octombrie, dar alegerea altor date ramane la latitudinea serviciului de traduceri.

Pentru depunerea candidaturii este necesar:

- sa se completeze si sa se transmita online formularul de candidatura;

- sa se trimita dosarul de candidatura, preferabil prin posta, inainte de data limita.

Cei care au mai facut anterior un stagiu de formare la locul de munca mai lung de 6 saptamani sau au avut un plasament de munca (platit sau neplatit) in oricare dintre institutiile sau organismele europene, sunt exclusi din procesul de selectie.

Pentru mai multe informatii, cititi procedura de inscriere

Aflati mai multe informatii despre datele la care se vor desfasura stagiile de formare aici.

Documente utile:

Traineeships in the European Commission's Translation Service

Traineeships in the European Commission's Translation Service - How to apply.

Contact

DG TranslationEuropean Commission, Translation Service SDT-01, 200 rue de la Loi, 1049 Brussels; Email: dgt-recruitment-and-traineeships@ec.europa.eu.

DG EAC E - TraineeshipsDG Education and Culture, European Commission, rue de la Loi 200, B-1049 Brussels. Tel: +3222950820; Fax: +3222991018; Email: eac-stages@cec.eu.int.

Sursa: eurodesk.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.