eveniment
Data: 
27 Oct 2016 - 10:00
Loc: 
Camera de Comert si Industrie
stats
Adresa: 
Bd. Carol I 27
Telefon: 
0232 268 001

Cum ar trebui sa arate CV-ul perfect pentru angajare

Ti-ai pus vreodata intrebarea daca CV-ul tau arata perfect pentru jobul la care aplici, mai ales cand urmaresti un job de entry level, iar experienta profesionala nu este punctul tau forte din CV? Cum il poti impresiona pe angajator in aceste conditii? Mai jos, ti-am pregatit un scurt ghid al CV-ului perfect pentru angajare, indiferent de domeniul care te pasioneaza.

Odata ce reusesti sa iti conturezi structura CV-ului in functie de punctele cheie care sunt considerate importante de catre profesionistii in HR, vei reusi sa treci mai usor de prima faza (screening-ul CV-urilor) si sa stabilesti un interviu. In prima faza, departamentul nostru de HR, de la Inspire Group, recomanda un CV curat, bine organizat, relevant si cu o structura usor de urmarit. De asemenea, nu ar trebui sa omiti experientele si certificarile pe care le-ai adunat pana in prezent. Chiar daca ponderea CV-ului nu este una foarte mare (aproximativ 10%), prima impresie poate face diferenta in multe dintre cazuri.

Cu toate ca multe persoane aleg varianta CV-ului realizat stil Europass, aceasta tendinta este putin depasita, in cazul in care nu aplici la un job dintr-o companie de stat. Insa noi am observat o tendinta din ce in ce mai mare indreptata catre vizual, iar CV-urile care reusesc sa integreze si aceasta caracteristica in structura lor vor iesi in evidenta mai usor. Acest tip de CV este mai usor de urmarit, iar structura sa ii ajuta pe specialistii in HR sa vada care abilitati si ce experienta alte tinerilor care aplica sunt relevante pentru postul respectiv.

Ce greseli ar trebui sa eviti in cv-ul perfect:

Pe langa sfaturile pe care le dau specialistii in HR pentru un CV perfect, exista si cateva greseli de evitat in momentul in care iti faci CV-ul. Printre acestea se numara si:

Poza aleasa pentru CV – aceasta ar trebui sa fie una clara, candidatul sa poarte o tinuta smart office, sa fie intr-un mediu profesional si sa zambeasca discret. Pozele de la evenimente festive, din cafenele, din casa sau alaturi de prieteni nu sunt potrivite pentru CV-uri;

Greselile gramaticale – sfatul nostru este sa le eviti in toate ipostazele din viata ta, nu doar in CV;

Informatiile false – oricat de mult ti-ai dori sa impresionezi un angajator, informatiile pe care le scrii in CV despre tine nu ar trebui sa reflecte decat adevarul. Un alt factor important pe care trebuie sa il iei in calcul este supraestimarea abilitatilor tale. Gandeste-te ca esti angajat pe un post conform abilitatilor false pe care le-ai adaugat in CV, iar dupa angajare esti pus in fata unor proiecte carora nu le poti face fata;

Structura dezorganizata – in momentul in care iti organizezi CV-ul dupa o anumita structura, il ajuti pe recrutor sa iti vada mai usor punctele forte si sa te considere un candidat valid pentru postul la care ai aplicat;

Informatiile neactualizate – o alta greseala intalnita in recrutare este neadaptarea CV-ului in functie de postul la care aplici. Daca ai aplicat pentru un anumit post si ai mentionat acest lucru in scris pe CV, asigura-te ca schimbi acel camp cand aplici la urmatorul job.

Acum ca ai invatat cum poti sa iti faci CV-ul perfect pentru angajare, te asteptam la BuzzCamp 16, ca sa ne arati cum iti poti pune in valoare calitatile si abilitatile mult cautate de angajatorii din Romania.

Inscrie-te aici

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.