eveniment
Data: 
25 Feb 2015 - 10:00 - 1 Mar 2015 - 22:00
Loc: 
Atrium Palas Mall
stats
Adresa: 
Palas Mall

Martisoare create de artisti

Atelierul Artistului semnaleaza aparitia primaverii! Intre 25 februarie - 1 martie va avea loc a III-a editie de Martisor a Atelierul Artistului. Tinerii artisti vizuali expun in Atrium-Palas colectiile noi create de bijuterii, martisoare, accesorii si obiecte decorative. 

Expun artistii:
Alina Avram
Ionela Mihuleac
Luminita Avadanei
Iuliana Asoltanei
Ramona Biciusca
Daniel Pop
Ana Maria Iftimi
Chitzibushara si Mup
Mihaela Bradescu
Otilia Alexandra Iutis
Irina Sacrieriu
Ana Maria Rata

Prin intermediul expozitiei noastre dorim sa reinprospatam si sa reinterpretam traditia care semnaleaza aparitia primaverii. Martisorul apartine repertoriului decorativ si are o profunda semnificatie simbolica. El evoca ciclul reinoit al vietii, ciclul nesfarsit al timpului, echilibrul si armonia universului. Candva, oamenii, credeau in puterea magica a acestui simbol-martisorul, in motivele cu profunda semnificatie spirituala. Astazi, valoarea lui este data de incarcatura estetica cu care artistii reusesc sa-l investeasca, transformandu-l si reinterpretandu-l prin repertoriul personal, utilizand tehnici diverse si aducand in fata publicului nu simple obiecte, ci stari de spirit.
Speram ca martisoarele create de artisti sa reinvie traditiile ce si-au pierdut din substanta si importanta in vartejul timpurilor actuale si sa recreeze bucuria daruirii simbolului primaverii. (sursa: pagina facebook Alina Avram)

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.