eveniment
Data: 
8 Nov 2013 - 10:00 - 10 Nov 2013 - 18:00
Loc: 
Pietonalul Stefan cel Mare
stats

Mesteri si mestesuguri traditionale pe Pietonal

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi participa in calitate de partener la manifestarea cultural – interactivaMesteri si mestesuguri traditionale din Moldova”, editia a VI-a, ce va avea loc in perioada 8 -10 noiembrie 2013, pe Pietonalul stefan cel Mare si Sfant.

Evenimentul este organizat de Asociatia „ART – Mestesugurile Prutului” Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi - Muzeul Etnografic al Moldovei, Fundatia pentru Cercetare stiintifica “IRIIS” (Institutul Roman de Inventica Iasi), Asociatia Dialog pentru Dezvoltare Iasi, Fundatia „Izvor” Iasi, Centrul de Informare Turistica Iasi si Parohia „Sfantul Nicolae” din comuna Aroneanu – Iasi.

Manifestarea promoveaza mestesugurile traditionale romanesti, cu precadere cele din tinutul istoric al Moldovei, la eveniment fiind prezenti mesteri populari de pe ambele maluri ale Prutului, dar si din alte zone etnografice ale tarii.

Programul manifestarii este bogat si variat, cuprinzand expunerea si vanzarea lucrarilor proprii a celor 40 de participanti, la care se adauga si o serie de activitati interactive cu publicul. Astfel, in cadrul demonstratiilor de olarit, de impletit fibre vegetale si tesut, precum si a celor de pictura icoane si oua incondeiate, vor avea loc ateliere de lucru, la care vor participa copii de la scoli si gradinite din orasul nostru.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.