eveniment
Data: 
12 Sep 2014 - 10:00 - 14 Sep 2014 - 18:00
Loc: 
Curtea muzeului VasilePogor
stats
Adresa: 
str. Vasile Pogor

Toamna filatelica ieseana si Targul de carte si bucate

In perioada 12-14 septembrie, Muzeul Literaturii Romane Iasi va organiza si va gazdui evenimente culturale de exceptie, cu intrare gratuita: Toamna filatelica ieseana si Targul de carte si bucate

Sambata, 13 septembrie, intre orele 10:00 - 18:00, la muzeul „Vasile Pogor” vor fi expuse marci postale celebre in toata lumea, mai precis doua marci Cap de Bour de 54 Parale neuzate si o marca de 108 Parale stampilata. Potrivit doamnei Laura Limbau, director operational al Postei Romane Iasi, „proiectul aduce la Iasi in premiera nationala vestitul timbru Cap de Bour”.

Proiectul face parte dintr-un eveniment mai amplu, aflat la cea de a doua editie, Toamna filatelica ieseana, organizat de Asociatia pentru Dezvoltare Personala din Iasi, care se va desfasura in curtea si in incinta muzeului „Vasile Pogor” in perioada 13 – 14 septembrie 2014, in intervalul orar 10-18:00. Anul acesta, tema evenimentului este Clasoarele copilariei, iar participantii de toate varstele vor avea posibilitatea sa-si expuna timbrele adunate inca din copilarie, iar filatelistii profesionisti le vor acorda sprijin si indrumare in evaluarea propriilor colectii. Participantii si invitatii vor avea ocazia sa ia parte la un targ al colectionarilor si la o lansare de stampila omagiala „Toamna filatelica ieseana – Editia a doua – Clasoarele Copilariei” dedicata comemorarii a 125 de ani de la moartea marelui povestitor Ion Creanga. Copiii si tinerii de varsta scolara vor fi implicati in activitati adaptate special pentru ei, vor participa la un workshop cu tema  „Timbrul romanesc ” si la o vizionare de film cu tema „Istoria Postei Romane”.

Intre 12-14 septembrie, in curtea muzeului „Vasile Pogor” va avea loc Targul de carte si bucate, eveniment care are doua componente: CARTFEST si Targul de Bucate Boieresti, organizat de catre Asociatia pentru Promovarea si Sprijinirea Inițiativelor de Dezvoltare Economica si Sociala in colaborare cu Camera Agricola Iasi si Asociatia Targovetilor Iasi.

In cadrul Targului de carte CARTFEST se vor reuni edituri locale si nationale si vor avea loc o serie de programe artistice sustinute de catre artisti locali, precum si prezentari de reviste culturale. De asemenea, va fi amenajat un loc special pentru donatii de carti in vederea imbogatirii Bibliotecii din Parcul Lecturii.

A doua componenta a Targului de carte si bucate este constituita de Targul de Bucate Boieresti, unde se vor putea incerca mancaruri cu specific romanesc si se vor putea degusta vinuri, produsele fiind prezentate de catre producatori locali. „Prin astfel de initiative incurajam producatorii locali sa expuna in cadre alternative si credem ca reteta carte si bucate va fi de mare succes, mai ales avand in vedere proiectele anterioare pe care le-am avut cu Muzeul Literaturii Romane Iasi”, a declarat Monica Ionela Pandelea, director executiv al Camerei Agricole Judetene Iasi.

Mai multe detalii despre expunerea in premiera nationala a marcii postale „Cap de bour” la Muzeul Literaturii Romane Iasi, Toamna filatelica ieseana, precum si Targul de carte si bucate se regasesc pe site-ul www.muzeulliteraturiiasi.ro, precum si pe pagina de Facebook a MLR Iasi.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.