anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Expira: 
26 Sep 2014 - 03 Oct 2014
stats

4 tineri pentru InterActive EuroCulture

Asociatia Culturala AltIasi cauta 4 tineri care sa se alature in perioada 23 octombrie – 2 noiembrie schimbului international de tineri ”InterActive EuroCulture”, proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+. Evenimentul, care va avea loc la Iasi, are ca grup tinta 25 de tineri din 5 tari diferite si este realizat in parteneriat cu organizatii non-guvernamentale din Cehia, Turcia, Grecia si Italia. Schimbul de tineri ”InterActive EuroCulture” isi propune sa abordeze conceptul de Capitala Culturala Europeana prin punerea in comun a trei subiecte distincte: cultura, cetatenia europeana si voluntariatul. 

Aceste trei teme vor fi abordate pe parcursul a 10 zile de invatare non-formala prin vizite de studiu la organizatii si institutii publice din domeniul cultural, dezbateri legate de tendinta de europenizare a culturii sau seminarii in care participantii vor avea rolul de manageri culturali si vor organiza evenimente culturale in Iasi.

Proiectul este dedicat tinerilor interesati de dezvoltarea comunitara, dezvoltare culturala, cultura in general sau cetatenie activa (mai multe informatii gasiti in infopack). Schimbul de tineri este pentru tine daca:

1. ai intre 18 si 30 de ani;

2. esti dornic sa explorezi cultura ieseana impreuna cu tineri din alte 4 tari si sa traiesti o experienta a participarii active printr-un program zilnic de 8-10 ore de invatare non-formala;

3. esti dispus sa contribui si dupa incheierea proiectului la dezvoltarea culturala a Iasului.

Contextul initiativei AltIasi este dat de aspiratia orasului Iasi de a obtine titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Prin interactiunea dintre cei 25 de participanti veniti din diferite parti ale Europei (Instanbul, Atena, Praga si cateva orase din Italia) si implicarea lor in viata culturala a Iasului, proiectul va oferi un exemplu de participare activa in viata culturala si civica a orasului, necesara pentru a obtine titlul de Capitala Culturala Europeana.

Obiectivele proiectului ”InterActive EuroCulture” sunt evidentierea importantei cetateniei active pentru imbunatatirea vietii culturale a comunitatii si stimularea angajamentul tinerilor in acest proces. De asemenea, proiectul va promova rolul culturii in crearea de conexiuni umane si conturarea unei identitati comune la nivel european.

Pentru realizarea proiectului ”InterActive Euro Culture”, AltIasi va avea in calitate de partener local organizatia Suportis Iasi, iar partenerii internationali sunt Youthquake (Turcia), HYP Learning (Grecia), AEGEE (Praga) si Scambieuropei (Italia).

Pentru a aplica trimiteti pana vineri, 3 octombrie, ora 23:59, un CV si o scurta scrisoare de motivatie catre responsabilul de proiect: Cristina Sirbu – 0748 516554; cristina.sirbu@altiasi.ro . Va asteptam!

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.