anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Expira: 
18 Oct 2013 - 05 Nov 2013
stats

96 Ore NonStop - a doua editie

Clubul Creatorilor face apel pentru inscrieri la cea de-a doua editie a proiectului de interventie sociala 96 Ore NonStop, ce va avea loc intre 21 si 25 noiembrie. Sunt asteptati sa se inscrie creativi din domeniile design, foto-video, muzica, arhitectura si arte plastice. Tema acestei editii este "Utopii imediate". Data limita pentru inscrieri este 5 noiembrie.

Design - coordonator Otilia Chitic

Designeri/ studenti si absolventi de design grafic/ interior/ de obiect/ vestimentar

Atelier de proiecte urbane. Orasul inteligent. Design responsabil

Pentru inscrieri, trimiteti un mail pe adresa otilia_chitic@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, varsta) si maxim 5 lucrari in orice domeniu creativ.

Foto-video - coordonator Andrei Cozlac

Fotografie/ Video/ Performance/ Instalatie new-media

Pentru inscrieri, trimiteti un mail pe adresa andreicozlac_art@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, varsta), o propunere de proiect raportata la tema utopii imediate si raspunsul la intrebarea: exista prezent utopic? daca da, cum?

Locuri disponibile: 10

Muzica - coordonator Razvan Scurtu

Artisti/ muzicieni/ instrumentisti/ orice persoana ce se simte inspirata de tema si vrea sa se exprime in acest fel

Particioarea la un proiect de grup ce are drept obiectiv final realizarea unui performance audio sau multimedia prin inglobarea unor elemente clasice, contemporane si de experiment. Forma si continutul acestui performance poate reprezenta o viziune "utopica" a viitorului, exprimat prin sunete.

Pentru inscrieri, trimiteti un mail pe adresa razvan.scurtu@gmail.com cu datele personale (nume, prenume, varsta) si o scurta motivatie.

Locuri disponibile: 7

Arhitectura - coordonator Alexandru Sescioreanu

Arhitecti/ Studenti la arhitectura/ elevi la licee de profil

Activarea spatiului urban prin interventii cu eforturi materiale minime, implicare si impact maxime

Pentru inscrieri, trimiteti un mail pe adresa sescioreanu@gmail.com cu datele personale (nume, prenume, varsta) si raspunsul la intrebarea: de ce vreau sa particip la evenimentul 96 de Ore NonStop?

Arte plastice - coordonator Titus Ivan

Artisti plastici/ Studenti si absolventi de arte plastice/ pictura/ sculptura/ grafica/ instalatii

Utilizarea spatiului inconjurator ca suprafata de lucru si expunere

Pentru inscrieri, trimiteti un mail pe adresa ivan_tituss@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, varsta), o lucrare pe care o considerati reprezentativa si o schita/ proiect/ idee pentru 96 de Ore NonStop.

Utopii imediate este un proiect artistic de inteventie in sfera sociala, care are ca miza radiografierea viitorului imediat, posibil, utilizand prezentul ca materie prima. Caracterul utopic nu vizeaza constructia unor realitati fictive care au ca premise prezentul, ci urmareste constructia unei forme noi a realitatii utilizand doar elemente specifice contextului actual. Vorbim in acest caz de un tip de reorganizare a prezentului, intr-o forma care are proprietatea sau capacitatea sa aspire catre un cadru utopic. Utopii imediate este totodata o cerere de dialog, cu tenta imperativa, care urmareste si analizeaza cadrul social, politic, religios, spatial, artistic, si il retraduce in niste modele care au capacitatea de a evolua in repere active. De aici lansam intrebarea sub forma unui paradox: Exista prezent utopic? (1.Ideal, conceptie politica sau sociala generoasa, dar irealizabila din cauza conditiilor obiective date. 2. Proiect imaginar, fantezist, irealizabil)


Intregrul concept este anvelopat intr-un cadru inventat, si anume un muzeu care arhiveaza nu trecutul, nu prezentul, ci artefacte care reprezinta alternative ale momentului actual sau ale viitorului imediat, propunand un alt tip de dinamica si directie catre un sens.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.