eveniment
Data: 
8 Dec 2015 - 18:00
Loc: 
Sala_9
stats
Adresa: 
Str. 14 Decembrie 1989, nr. 2B, etajul 1

aparat_lab: Documentarul portret

In cadrul celei de-a cincea editii aparat se organizeaza aparat_lab: Documentarul portret, un masterclass cu René Frölke. Acesta va avea loc marti, 8 decembrie 2015, incepand cu orele 18:00, la Sala_9 din Str. 14 Decembrie 1989, nr. 2B, etajul 1. 

Masterclass-ul sustinut de René Frölke va include un studiu de caz si o discutie despre film si literatura, pornind de la documentarul „Le Beau Danger”, ce il are drept personaj pe scriitorul roman Norman Manea. Regizorul va aduce in discutie procesul de lucru si provocarile ridicate de acest gen cinematografic (documentarul-portret), motivatia unei abordari formale, limbajul si reprezentarea acestuia in film, problemele traducerii, precum si felul in care textul si imaginea pot lucra impreuna. 

Masterclass-ul va fi sustinut in limba engleza.

René Frölke s-a nascut in 1978 in RDG. A lucrat ca editor independent, director de imagine si regizor. In 2007 incepe sa studieze arta la Karlsruhe, dar abandoneaza in 2012. In 2010 realizeaza primul sau documentar, „Of the Salamander's Espousal with The Green Snake”. 

Le Beau Danger (2014, 100") poate fi vizionat in cadrul aparat_05, pe 7 decembrie 2015, incepand cu orele 20:00, la Teatrul CUB. 

.aparat_lab inseamna un cadru informal de discutii, workshop-uri, screening-uri de film, evenimente interactive etc. care se adreseaza celor interesati de artele vizuale, cinematografie, muzica, teatru, multimedia. 

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.
Daca doriti sa confirmati prezenta si sa va rezervam un loc, asteptam un mail de la voi pe office@aparat.luno.ro

Producator: Luno
Partenerii proiectului: Institut français IasiCentrul Cultural German Iasi

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.