eveniment
Data: 
19 Mar 2015 - 18:00
Loc: 
Pub Bibliotheque
stats
Adresa: 
str. Cuza Voda nr.2

Echos Francophones la prima Cafenea Literara din 2015

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI) desfasoara prima Cafenea Literara din cadrul Concursului International de poezie si proza Echos Francophones. Joi, 19 martie, incepand cu ora 18:00, Pub Bibliotheque isi deschide portile si gazduieste pentru cateva ore ieseni simpatizanti ai artei condeiului, pregatiti sa dezbata despre cele patru teme ale concursului literar: Frontiere, Rupturi, Chipurile si Intoarcerea.

Discutiile vor fi animate de nume sonore ale spatiului literar iesean: Matei Hutopila si Stefan Ivas, iar atmosfera va fi destinsa de acordurile de chitara ale lui Razvan Rusu.

Competitia va avea un caracter bilingv, fiind divizata in trei sectiuni: Poezie in limba romana, Poezie in limba franceza si Proza scurta in limba romana. Inscrierile se desfasoara in perioada 5 martie-15 aprilie, fiecare participant avand dreptul de a trimite o singura creatie la fiecare dintre sectiuni, pe adresa de email echos.francophones10@gmail.com. Temele din acest an sunt orientative, inspiratia creatoare primand. Jurizarea se va realiza intre 16 si 23 aprilie, iar castigatorii vor fi invitati la Gala proiectului, ce va avea loc pe 25 aprilie, pentru a fi rasplatiti cu premii atractive.

Despre regulament si alte detalii privind acest proiect, puteti afla de pe site-ul www.asfi.ro sau de pe pagina de Facebook a concursului Echos francophones.

Echos Francophones, care a ajuns anul acesta la cea de-a X-a editie, este poate singurul concurs, organizat de o asociatie studenteasca, care invita atat elevii cat si studentii sa dea frau liber creativitatii. Prin intermediul concursului, pasiunea lor pentru literatura poate prinde contur in afara orelor de curs. Intregul proiect nu se rezuma doar la un concurs, ci si la organizarea unor cafenele literare care ofera publicului ocazia de a interactiona cu personalitati literare actuale. La o astfel de cafenea au ocazia sa interactioneze chiar cu scriitorul preferat, ale carui randuri le citeste poate zilnic printre randurile cursurilor.” (Alexandra Popa, presedintele asociatiei)

Coordonatori:

Vlad ALUI GHEORGHE, Telefon:0746482129

Simona PADURARIU,Telefon:0751358733

Coordonator al Departamentului de Relatii Externe, Filip HAVARNEANU, Telefon: 0746921685

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.