anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Expira: 
01 Dec 2016 - 04 Dec 2016
stats

KLAUS OBERMAIER / INTERACTIVE ENVIRONMENTS - WORKSHOP

KLAUS OBERMAIER / INTERACTIVE ENVIRONMENTS - WORKSHOP are loc intre 6 - 8 decembrie 2016orele 11:00 - 13:30 / 14:30 - 17:00, Teatrul National Iasi - Sala “Teatru la Cub”.
INTERACTIVE ENVIRONMENTS este un workshop practic, care include si notiuni teoretice, se desfasoara pe o durata de 3 zile si se adreseaza studentilor si absolventilor din domeniile:
- arte vizuale (foto-video, design);
- artele spectacolului (regie, actorie, coregrafie);
- arhitectura.
Pentru participantii activi sunt 6 locuri disponibile. Acestia trebuie sa aiba obligatoriu un laptop propriu si sa vorbeasca limba engleza.
KLAUS OBERMAIER este unul dintre cei mai renumiti artisti inter-media de pe scena internationala, regizor, coregraf, artist vizual, compozitor si profesor la Universitatea IUAV din Venetia, unde preda cursuri de regie si new media. De asemenea, in calitate de specialist, sustine cursuri si conferinte la o serie de institutii de invatamant de prestigiu, cum ar fi Universitatea Webster din Viena si Accademia Nazionale di Danza din Roma. In anul 2013, incepe sa predea si in Romania cursuri de arte interactive si performance, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
KLAUS OBERMAIER activeaza, de mai bine de doua decenii, in domeniul artelor performative, new media, teatru, dans si muzica. Creatia sa se remarca prin viziunea artistica radicala si prin inovatiile tehnice propuse, bucurandu-se de o larga apreciere din partea criticii si a publicului. Modalitatile sale inedite de lucru imbina limbajele mediatice cu spectacolul in timp real, desfiintand astfel limitele clare dintre realitate si lumea virtuala, dintre corp si imagine.
Performance-urile si proiectele sale inter-media sunt prezentate in festivaluri si teatre importante din Europa, Asia, America de Nord si de Sud si Australia. Colaboreaza cu dansatori renumiti precum Chris Haring, Robert Tannion din cadrul unor companii precum Nederlands Dans Theater, DV8, S.O.A.P. Dance Theatre Frankfurt, si a compus pentru Kronos Quartet, German Chamber Philharmonics, Art Ensemble of Chicago, Balanescu Quartet, condus de cunoscutul musician de origine romana Alexander Balanescu. Din 2006, este membru al juriului Competitiei Internationale de Coregrafie “No Ballet”, organizata in Ludwigshafen/ Rhein, Germania. http://www.exile.at/ 
______________________________
 
INSCRIERI:
Inscrierea participantilor activi se va face in baza unei motivatii, care va contine numele, prenumele, domeniul de activitate, disponibilitatea de timp si max 15 randuri in care sa ne spuneti cat mai concis ce va determina sa participati la acest workshop. Documentul se va trimite pe adresa companiafapt@yahoo.com, pana la data de 4 decembrie 2016. 
 
Selectia se va face in functie de motivatia si timpul disponibil.
_______________________________
 
PROGRAM:
6 - 8 decembrie 2016
Orele 11:00 - 13:30 / 14:30 - 17:00
Sala “Teatru la Cub”, Teatrul National Iasi 
_______________________________
 
“UnderAct – Program de rezidente artistice” este un proiect initiat de Asociatia Compania FaPt-Fabrica de Arta si Productie Teatrala, al carui scop este imbunatatirea parcursului profesional al artistilor, incurajarea inter/transdisciplinaritatii in artele contemporane, a mobilitatatii artistice si a dialogului cultural. Programul se adreseaza artistilor romani si artistilor straini carora li se ofera oportunitatea de a cunoaste mediul cultural iesean, de a interactiona cu artisti locali si de a realiza: productii artistice, workshop-uri, masterclass.
 
INTERACTIVE ENVIRONMENTS este produs de FaPt - Fabrica de Arta si Productie Teatrala, Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi si Teatrul National "Vasile Alecsandri" Iasi, in cadrul “UnderAct - Program de Rezidente Artistice” proiect finantat de Primaria Municipiului Iasi prin Programul Anual de Finantare Nerambursabila, destinat proiectelor culturale propuse de organizatiile neguvernamentale din Municipiul Iasi.
 
Sursa: comunicatul de presa
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.