anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Part-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Expira: 
23 Feb 2016 - 31 Mar 2016
stats

VoluntarESTI?

Serile Filmului Romanesc isi cheama voluntarii iubitori de film romanesc. Editia a VII-a e festivalului Serile Filmului Romanesc are nevoie de o echipa generoasa de voluntari. Pentru al doilea an consecutiv, la Iasi, voluntariatul se imbina perfect cu filmul romanesc: timp de cinci zile, tinerii dornici de a se implica intr-un eveniment cultural cu tenta cinematografica, au posibilitatea de-a face asta si de-a fi rasplatiti cu experiente unice, activitati interesante si un certificat important de voluntar. Data limita pentru inscrieri: 31 martie 2016; dupa care va urma perioada de selectie si training.

 

Asociatia Studentilor Jurnalisti Iasi (organizatorul festivalului SFR) pretuieste voluntariatul, pentru ca sta la baza formarii tinerilor si le da posibilitatea de a interactiona cu oameni pe care altfel, ii pot vedea doar in filme, la televizor sau in ziare.

Festivalul se desfasoara in perioada 4-8 mai la Iasi, in mai multe locatii partenere. Daca te consideri implicat, energic, altruist, optimist si cu putere de organizare, atunci cu siguranta vom face festivalul cu ajutorul tau!

Aplica aici pentru selectia voluntarilor! Data limita pentru inscrieri: 31 martie 2016; dupa care va urma perioada de selectie si training.

 

O editie cu documentare si cu zeci de invitati din lumea filmului romanesc

Ambasadorul cultural al festivalului: criticul de film Irina Margareta Nistor

Despre editia din 2016, care se anunta una la fel de valoroasa in ceea ce priveste invitatii, Andrei Giurgia, directorul festivalului: „Festivalul Serile Filmului Romanesc propune, pentru anul 2016, o noua abordare. Fiind singurul festival de film dedicat in intregime cinematografiei romanesti, editia de la anul va marca cateva date importante din istoria cinematografiei noastre. Productii noi, altele de referinta si documentare vor fi proiectate in cele mai importante zone istorice din Iasi. O alta etapa importanta in dezvoltarea festivalului o reprezinta promovarea si implicarea in proiect a tinerilor talentati care au ales sa faca performanta in tara sau in strainatate. La inceput de mai, vom sarbatori la Iasi filmul romanesc, asa cum se intampla de sase ani la rand.” Iasul va gazdui peste 40 de personalitati din lumea filmului romanesc si a productiei acestuia (regizori, actori, scenografi, critici de film). O noutate a editiei a VII-a o reprezinta documentarele romanesti, care vor avea zile special dedicate vizionarii, dar si dezbaterii importantei lor in spatiul socio-cultural autohton.  Filmele de lungmetraj din program se incadreaza in noutatile cinematografice ale anului 2015, dar vor fi sustinute si de valoarea productiilor vechi de zeci de ani, care au contribuit la dezvoltarea filmului romanesc.

*Pentru alte detalii, date despre editiile trecute si fotografii, accesati resursele de mai jos. De asemenea, noile materialele grafice pot fi descarcate de la aceste adrese.

Resurse online SFR:

Pagina web: www.festivalsfr.ro

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc/

Canal Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC3c8z-RMEX6ZPdWAyUhN4zQ

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.