anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
15.000 de lei
Expira: 
19 Sep 2013 - 20 Oct 2013
stats

15.000 de lei pentru Tatarasi

Fundatia Comunitara Iasi lanseaza cea de-a doua sesiune de finantare pe domeniul revitalizarii urbane. De data aceasta, locuitorii din cartierul Tatarasi vor primi o finantare de pana la 15.000 lei pentru proiecte de infrumusetare a cartierului lor. Locuitorii cartierului Tatarasi sunt incurajati sa isi inscrie proiectele, completand scrisoarea de intentie de pe site-ul www.fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro pana la data de 20 octombrie.

Fondul de revitalizare urbana, redenumit Turnul Nostru finanteaza proiecte precum: amenajarea unui loc de joaca pentru copiii din cartier, reamenajarea unui parc, realizarea unor proiecte artistice pe fatadele cladirilor, amenajarea unor spatii pentru practicarea sporturilor de masa, dar si alte proiecte de impact asupra comunitatii iesene. O alta conditie pentru a primi finantare este ca proiectele propuse sa aiba o componenta puternica de dezvoltare comunitara si sociala si sa se adreseze unui numar mare de beneficiari. Scopul proiectelor va fi acela de imbunatatire a imaginii urbane iar impactul lor va fi, cu precadere, pe termen lung.

Toate scrisorile de intentie primite vor fi, mai apoi, jurizate si doar cateva dintre ele vor trece in cea de-a doua etapa, in care proiectele vor trebui detaliate. In final, juriul va alege proiectele care vor primi intre 500 si 5.000 lei fiecare, pentru a fi implementate. La acest fond pot aplica grupuri de initiativa din cartierul Tatarasi, asociatii de proprietari, precum si ONG-uri ai caror membri locuiesc in acest cartier.

In lunile iulie-august, Fundatia Comunitara Iasi a realizat un amplu proiect de cercetare ce a avut ca scop maparea nevoilor locuitorilor din cartierul Tatarasi. In urma analizei datelor, reiese ca un procent de 69% dintre locuitorii acestui cartier este dispus sa propuna si sa isi asume proiecte de revitalizare a cartierului. Principalele idei de revitalizare expuse de cei ce locuiesc aici sunt amenajarea parcurilor prin plantarea de pomi, flori sau garduri vii, amenajarea gradinilor din fata blocurilor, renovarea exteriorului blocurilor, crearea si amenajarea de spatii de joaca, precum si proiecte care sa incurajeze pastrarea curateniei in cartier.

Fondul de revitalizare urbana este la cea de-a doua editie a sa. A fost lansat in luna august 2012 si, pana in prezent, a finantat doua mari proiecte: revitalizarea pasajului Mitocul Maicilor (aflat in Piata Unirii, langa magazinul Unic) de catre echipa Urban Crew si reconditionarea si pictarea scarilor ce permit traficul pietonal intre Soseaua Pacurari si strada Toma Cozma, proiect realizat de catre Atelierul Parintilor.

Valoarea totala a fondului este de 15.000 lei, dintre care 1.500 lei reprezinta costuri de administrare a fondului.  

Persoana de contact: Elena Racu, Grant Manager, E-mail: Elena.racu@fundatiacomunitaraiasi.ro, Tel: 0720-039 054

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.