anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Oferta: 
700 euro
Expira: 
22 Jul 2020
stats

OPEN CALL pentru artiști din Germania, România și Rep. Moldova

Prin acest proiect propunem un exercițiu de imaginație: invităm artiștii să reflecteze asupra schimbărilor prin care a trecut procesul artistic în ultimele luni, aflate sub semnul adaptării și al regândirii. Ce formate alternative se nasc din această situație? Cum ne ajută tehnologia să răspundem distanțării fizice/sociale?

În cadrul programului interdisciplinar de rezidențe CoLaboratory aducem împreună 14 artiști din 3 țări, grupându-i în perechi formate dintr-un artist român sau moldovean + un german.

Tandemurile vor colabora timp de o lună pentru a crea o lucrare de artă digitală care să îmbine două forme de exprimare artistică: imaginea și cuvântul.

Ce oferă proiectul?

Fiecare artist selectat va primi o bursă de creație în valoare de 700 de euro și mentorat din partea organizatorilor și a partenerilor. Sesiunile de tandem și de mentorat vor avea loc exclusiv online și se vor desfășura în limba engleza.

Rezultatele rezidențelor vor fi prezentate în toamna anului 2020, în toate orașele partenere. Showcase-ul rezultatelor va avea loc în cadrul festivalurilor pe care le organizează sau a galeriilor pe care le curatoriază partenerii proiectului.

Cine poate aplica?

Apelul este deschis artiștilor interesați din domeniile:
- artă vizuală digitală: video art, mapping, animație, light art, AR/ VR etc.
- scriere performativă: poezie, slam poetry, spoken word, storytelling, songwriting, hip hop, etc.

Echipa de jurizare va alcătui perechi de artiști mixte, din domenii diferite. Perechile de artiști vor fi alcătuite dintr-un artist german și un artist provenind din orașul în care activează fiecare instituție + partener: Brașov, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. 

Un proiect inițiat de organizațiile culturale germane din România și Republica Moldova:
Goethe-Institut Bucuresti, Centrul Cultural German Braşov | Deutsches Kulturzentrum Kronstadt, Centrul Cultural German Sibiu / Deutsches Kulturzentrum Hermannstadt, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Deutsches Kulturzentrum Temeswar - Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi și akzente.md.

Parteneri locali din sectorul artelor vizuale alături de care vor fi organizate rezidențele artistice:
Amural | Brașov
RADAR New Media Art | București
Clujotronic | Cluj-Napoca
Artcor | Chișinău
Borderline Art Space | Iași
TBA Sibiu
TBA Timișoara

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.