anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Expira: 
28 Oct 2013 - 20 Nov 2013
stats

Apel deschis pentru lucrari video & sunet

SALON VIDEO si TRANZIT.RO/IASI lanseaza un apel deschis pentru lucrari video si de sunet. Acestea vor fi expuse in cadrul editiei a patra salonvideo, ce va avea loc la Iasi in luna decembrie 2013. Data limita pentru trimiterea aplicatiilor este 20 noiembrie 2013. Curator invitat: Luminita Apostu. Tema editiei: notiuni de metoda.

Vorbind despre orice fel de actiune fizica sau mentala, o transcriere imediata ne face sa o descriem drept o metoda. Exista obiective ce trebuie atinse (oricat de frivole sau neclare ar fi) si o situatie initiala de la care se porneste. Metoda se dezvolta intotdeauna intre cele doua. Ce se intampla, totusi, atunci cand pasii de urmat nu sunt vizibili de la inceput, cand scopul nu este perfect clar sau pare irelevant? Ce motiveaza folosirea unei metode si cum anume se alimenteaza ea?

Cea mai simpla actiune folosita intr-un proces de lucru poate fi analizata in detaliu si separata in episoade din ce in ce mai concrete; ce anume leaga etapele intre ele? O harta a schimbarilor impuse in structura unui oras, in ultimii cinci ani? Prin ce metoda au fost acestea realizate? Procesul de luare a deciziilor la nivelul unui grup restrans, sau al unei natiuni - care este sensul in care sunt comunicate acestea?

Tot ceea ce facem poate fi descris ca metoda a unui proiect. Lucrezi ca freelancer, te angajezi full time pentru a-ti plati taxele de scolarizare, te oferi voluntar pana la 30 de ani, incepi sa ai grija de o pisica, incepi sa cultivi plante, sau iesi in strada la proteste. Ce te inspira sa actionezi intr-un fel anume? salonvideo te invita la o privire atenta asupra tacticilor secrete, a agendelor ascunse, a obiceiurilor de lucru si a tehnicilor de supravietuire in viata de zi cu zi, unde tot ceea ce faci porneste motoarele unui mecanism.

Oricare ar fi metoda prezentata, credem ca cineva ar fi interesat sa o vada. Primim propuneri pentru lucrari video doar prin intermediul formularului online, pana pe 20 noiembrie 2013. Lucrarile selectate vor fi apoi trimise la calitate maxima prin transfer online.

salonvideo este o platforma de expunere si experiment pentru arta video, initiata de Daniela Palimariu si Dan Basu in 2012 in Bucuresti. salonvideo le multumeste coordonatorilor Alert StudioAtelier35 si Spatiului Platforma pentru colaborarea in cadrul primelor 3 editii din 2012.

Pentru detalii, va rugam sa ne scrieti la contact@salonvideo.net sau sa vizitati salonvideo.net sau ro.tranzit.org

Sursa: comunicatul de presa 

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.