anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
trofeu/ premiu pentru fiecare categorie
Expira: 
23 Jan 2013 - 15 Jun 2013
stats

Au inceput inscrierile la Anim’est 2013

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est a dat startul la inscrieri! In 2013 festivalul se va desfasura in perioada 4-13 octombrie. Festivalul international de film de animatie Anim’est este un festival-competitie si se organizeaza la Bucuresti, de catre ESTENEST, asociatie culturala non-profit ce promoveaza filmul de animatie international, incurajand productia de film de animatie romaneasca.

Imagine: 

Filmele inscrise in competitie trebuie sa corespunda definitiei filmului de animatie propuse de ASIFA, Asociatia Internationala a Filmului de Animatie: “Arta animatiei este crearea de imagini in miscare prin manipularea unor tehnici diverse, exceptand metodele si tehnicile de filmare directa.”

Perioada organizarii festivalului si date-limita:
 
Anim’est 2013 se va desfasura la Bucuresti, intre 4 si 13 octombrie 2013.
Formularul de inscriere, dvd-ul si documentatia vor fi primite pana la 15 iunie 2013.
Fisierele .mov H264 HD si peliculele de 35 mm selectate trebuie sa soseasca pana la 15 septembrie 2013.
 
Sectiunile festivalului:
Anim’est are sapte sectiuni competitionale:

1. Film de scurt metraj – mai putin de 50min.: filme scurte de animatie realizate dupa 1 ianuarie 2011, care nu au mai fost prezentate la o editie anterioara a anim’est.

2. Film de lung metraj – peste 50min.: filme de animatie de lung metraj realizate dupa 1 ianuarie 2011, care nu au mai fost prezentate la o editie anterioara a Anim’est.

3. Videoclip si spot publicitar: filme de animatie scurte in care muzica insoteste cel putin 80% din lungimea filmului sau un spot creat la cerere pentru promovarea unui produs, a unui serviciu, a unei firme sau a unui eveniment.

4. Film creat de studenti: filme scurte de animatie create de catre un student sau de catre o scoala de animatie dupa 1 ianuarie 2011, neprezentate la nici o editie anterioara a Anim’est.

5. Film romanesc de scurt metraj: filme de animatie, productii sau co-productii romanesti, realizate dupa 1 ianuarie 2011.

6. Balkanimation: filme de scurt metraj provenind din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, FRI Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia sau Turcia, produse dupa data de 1 ianuarie 2011.

7. Minimest: filme de animatie scurte cu tematica potrivita pentru spectatori cu varsta intre 4 si 14 ani, realizate dupa 1 ianuarie 2011, care nu au mai fost prezentate la o editie anterioara a Anim’est.

Va rugam trimiteti filmele si documentatia la:
 
Asociatia ESTENEST
Str. Drumul Taberei Nr. 92, Bl. C7, Sc. F, Ap.235, Sector 6, cod postal: 061406
BUCURESTI

Pentru mai multe detalii accesati sectiunea regulamente.

Sursa: animest.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.