eveniment
Data: 
27 Aug 2014 - 10:00 - 30 Aug 2014 - 23:59
31 Aug 2014 - 17:00
Loc: 
Galeriile Pod Pogor
stats

Cui i-e frica de limba romana?

Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana” va invita duminica 31 august 2014, ora 17.00 la Galeriile Pod Pogor la evenimentul “Cui i-e frica de limba romana?”. Manifestarea are ca scop marcarea zilei de 31 august – Ziua Limbii Romane si promovarea folosirii limbii romane corecte.

Pentru ca cel mai frumos omagiu adus limbii romane este sa vorbim corect romaneste, pentru ca Fundatia „Iasi – Capitala Culturala Europeana” NU incurajeaza frica de limba romana, ci intelegerea ei si folosirea inteligenta a cuvintelor, lansam invitatia la un EVENIMENT-CONCURS!

Timp de trei zile, in perioada 27-30 august, pe pagina www.facebook.com/iasi2021 vor fi lansate cate trei dileme de folosire a limbii romane. Pentru a intra in competitie, cei interesati trebuie sa distribuie anuntul pe facebook si sa trimita raspunsurile la adresa: contact@iasi2021.ro. Sunt considerate valide e-mailurile trimise pana la ora 24.00 a fiecarei zile si care ofera solutii la toate cele trei intrebari.

Castigatorii vor fi premiati duminica 31 august, de Ziua Limbii Romane, la Galeriile Pod Pogor, ora 17.00, cu tricouri marca Epitescu si carti de la Editura Polirom, in cadrul evenimentului “Cui i-e frica de limba romana?”.

Cu aceasta ocazie, publicul va putea lua parte alte probe cu premii, va rade alaturi de trupa de improvizatie IDIOT si va afla raspunsuri la cele mai provocatoare dileme ale limbii romane in cadrul unei  sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri moderata de Stelian Dumistracel, prof dr. in cadrul Departamentului de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, titular al rubricii „Lingvistica pentru toti” din Ziarul de Iasi.

Regulamentul detaliat al concursului se afla pe pagina www.facebook.com/iasi2021 si pe pagina de internet www.iasi2021.ro.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.