anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Mid-level
Oferta: 
Premii in valoare totala de 4.500 RON
Expira: 
25 Nov 2016 - 12 Dec 2016
stats

Expozitie-concurs „Feerie de Craciun” 2016

Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi organizeaza, in perioada 15 decembrie 2016 - 31 ianuarie 2017, pe esplanada Palatului Culturii, Expozitia-concurs „Feerie de Craciun”, editia a V-a. Manifestarea se adreseaza exclusiv artistilor plastici profesionisti - membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi si studentilor masteranzi din cadrul universitatilor de profil. Cele mai reprezentative lucrari vor fi premiate: Premiul I, in valoare de 2.000 de lei, Premiul II – 1.500 lei, premiul III- 1.000 lei. Vernisajul expozitiei si festivitatea de premiere vor avea loc joi, 15 decembrie 2016, ora 17.00, la Palatul Culturii Iasi. Termen limita: Depunerea lucrarilor se va realiza pe data de 12 decembrie 2016, la Palatul Culturii Iasi, intre orele 10.00 - 16.00.

Descriere si conditii de participare

1. Artistii sunt invitati sa realizeze o lucrare cu tema Craciunului, care sa poata fi expusa in aer liber. Lucrarea de arta – instalatie - trebuie sa reprezinte tema data, sa se impuna prin plasticitate, expresivitate, pretiozitate, spectaculozitate si rafinament. Fiecare lucrare poate prezenta un concept artistic. Indiferent daca ne poarta cu gandul la copilarie, traditie, simplitate sau inovatie, trebuie sa exprime intr-un limbaj plastic, atent selectat, spiritul sarbatorii de Craciun.

2. Dimensiuni: Instalatie - minimum 1,50 m, realizarea unui postament revenind artistului expozant (daca lucrarea necesita acest lucru). Fiecare artist isi va ancora lucrarea in spatiul expozitional, dupa criteriile impuse de curatorul expozitiei.

3. Termen: Depunerea lucrarilor se va realiza pe data de 12 decembrie 2016, la Palatul Culturii Iasi, intre orele 10.00 - 16.00. Persoana de contact: Valentina Drutu – sef Muzeul de Arta, tel. 0744384819, e-mail drutuvalentina@yahoo.com.

5. Lucrarile care nu vor fi depuse la data mentionata in regulament, nu vor intra in concurs.

6. Participantul va accepta conditiile impuse de organizatori privind adaptarea lucrarii la spatiul dat si va agrea impreuna cu acestia metodele de amplasare a lucrarii.

7. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru neconcordanta dintre lucrare si spatiul dat, daca aceasta nu respecta parametrii impusi de Regulament.

8. Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza intrarea in concurs a lucrarilor care nu respecta cerintele privind dimensiunile, calitatea si tema lucrarii, sau care au mai fost expuse la editiile anterioare ale evenimentului.

 

Jurizare si premiere

1. Jurizarea lucrarilor va fi realizata de catre o comisie alcatuita din specialisti, incluzand reprezentati ai organizatorilor, si va fi efectuata pe 14 decembrie 2016, la ora 11.00.

2. Se vor acorda: premiul I, in valoare de 2.000 de RON, pentru cea mai reprezentativa lucrare, premiul II – 1.500 RON si premiul III- 1.000 RON.

3. Toti participantii vor primi diplome de participare.

4. Lucrarile premiate vor intra automat in proprietatea organizatorilor. Ceilalti participanti au obligatia de a ridica lucrarile in zilele de 1 si 2 februarie 2017, intre orele 10.00 – 16.00.

 

Promovarea expozitiei

Expozitia va fi deschisa publicului, in perioada 15 decembrie 2016 – 31 ianuarie 2017. Amenajarea spatiului de expunere, realizarea invitatiilor, afiselor, etichetelor, precum si promovarea evenimentului vor fi asigurate de organizatori.

Expunerea lucrarilor va fi facuta numai in masura in care vor fi respectate toate cerintele de mai sus.

 

Artistii sunt rugati sa isi anunte participarea, prin completarea si depunerea formularului de participare, pana la data de 30 noiembrie 2016, pe adresa: drutuvalentina@yahoo.com sau prin depunerea acestuia la secretariatul Palatului Culturii Iasi.

 

Sursa: comunicatul de presa


Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.