anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Expira: 
30 Apr 2016 - 16 May 2016
stats

Festival-concurs de scurt metraje ANCORA

Aflat la prima editie, Festivalul-concurs de scurt metraje ANCORA se adreseaza tuturor elevilor, studentilor, amatorilor dar si iubitorilor de film ce doresc sa isi exprime ideile, gandurile, mesajul, prin intermediul artei cinematografice. Inscrierile in concurs se pot face pana la data de 16 mai.

Aceasta sectiune va cuprinde creatii artistice, cinematografice, cu o durata de maxim 15 minute, participantii avand libertate deplina in ceea ce priveste continutul filmului, insa trebuie sa se tina cont de tema concursului. Conform hotararilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, anul acesta este ”Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox”. Tema acestei editii: Tineri, motor, actiune! Motto-ul temei: Sfaturi de la tine pentru tineri. La aceasta sectiune va fi punctata originalitatea, modul artistic de realizare (scenariu, efecte, regie, modul de interpretare al actorilor, s.a.m.d.).

Criterii de participare:

 1. In cadrul acestui concurs participantii trebuie sa se inscrie sub forma unei echipe. Indrumatorii/insotitorii sunt acceptati insa nu sunt obligatorii.
 2. Fiecare film va fi inscris de catre o echipa participanta. Echipa nu are un numar limita, insa in cazul selectarii pentru etapa a doua, echipa isi poate delega maxim 5 membri, fara insotitor, daca este cazul.
 3. Creatia artistica trebuie sa se incadreze in cerintele de mai sus, si anume, sa aiba o durata de maxim 15 minute si sa respecte tema concursului.
 4. Mesajul explicit sau/si implicit al filmului nu trebuie sa denigreze sau sa afecteze imaginea unei institutii, fundatii, asociatii, ONG, grup s.a.m.d. Incalcarea acestui criteriu poate duce la respingerea creatiei si descalificarea echipei.
 5. Mesajul explicit sau/si implicit al filmului nu trebuie sa condamne anumite practici sociale, nu trebuie sa denigreze persoane defavorizate, minoritare, nu trebuie sa instige la violenta si nu trebuie sa contina un limbaj licentios sau tendentios la adresa unor persoane. De asemenea, folosirea oricarui element jignitor, ofensator la adresa unei persoane publice, politice, mondene, grup religios, etnic etc. este interzis si atrage dupa sine respingerea filmului si descalificarea echipei.
 6. Creatia ce contine scene ce pot afecta integritatea morala a vizualizatorilor atrage cu respingerea filmului si descalificarea echipei.
 7. Din proiectele trimise trebuie sa rezulte implicarea exclusiva a participantilor. In cazul in care exista indicii de implicare a profesionalistilor in domeniu iar frauda este dovedita, aceasta fapta se atrage cu respingerea filmului si descalificarea echipei.
 8. Aplicarea pct. (4), (5), (6) si (7) se face exclusiv de catre juriul desemnat.

 

Toate datele de contact ale participantilor vor fi trecute in fisa de participare (disponibila la subsolul acestui articol) inclusiv datele celor ce au indrumat tehnic/artistic echipa. De asemenea, responsabilitatea in ceea ce priveste drepturile de autor apartine in exclusivitate realizatorilor. Prin participarea la ANCORA, Colegiul isi rezerva dreptul de a folosi materialele inscrise la concurs pentru a promova viitoarele editii ale competitiei. Totodata, Colegiul are dreptul de a beneficia de materialele inscrise si de a le aplica in cadrul proiectelor culturale, misionare, educative ale Colegiului ”Sfantul Nicolae”.

Concursul se va desfasura in doua etape:

 1. Etapa de trimitere a materialelor 4 aprilie – 16 mai (data postei) : Echipele impreuna cu indrumatorii lor pot aplica in cadrul acestei competitii pana la aceasta data. Orice creatie artistica venita la sediul Colegiului dupa aceasta data este respinsa. Exista o exceptie: doar pentru motivele bine intemeiate, si cu acordul juriului, materialele vor putea fi inscrise dupa data limita.
 2. Etapa de selectie 16 – 24 mai: cele mai reprezentative creatii artistice vor fi selectate de catre juriu iar realizatorilor li se vor comunica participarea la finala ANCORA. Ei vor primi toate detaliile si informatiile necesare din partea organizatorilor.
 3. Seara de premiere 28 mai 2016: Seara de concurs se va desfasura in sala Juventus a Colegiului ”Sfantul Nicolae”.

 

Detalii tehnice:

 • Calitatea audio si video a produsului final trebuie sa fie corespunzatoare unei bune vizionari
 • Editarea se poate face cu orice soft de prelucrare video, incepand cu Windows  Movie Maker, si continuand cu cele mai des utilizate de catre pasionatii in domeniu: Ulead Studio Video, Pinnacle Studio, Adobe Premiere Pro etc.
  • Se recomanda ca produsul final sa fie in format avi, mpg, wmv sau orice alta encodare, care va permite vizionarea materialului cu Windows Media Player.
 • Produsul final(filmul) poate fi expediat pe suport DVD, preferabil cel din urma.

 

Jurizarea

Evaluarea lucrarilor va fi facuta de catre un juriu format din specialisti in domeniul artei cinematografice, carora li se vor adauga si alte personalitati. Pe langa criteriile punctuale de evaluare, specificate la fiecare sectiune, juriul va evalua in functie de:

 • Originalitatea scenariului;
 • Gradul de creativitate al intregului proiect;
 • Claritatea transpunerii mesajului in limbaj vizual;
 • Relevanta pentru tema sectiunii;
 • Calitatea imaginii si a sunetului;

Calitatea textelor literare si nonliterare dedicate;

Proiectele cinematografice vor fi trimise in doua exemplare (DVD) la sediul Colegiului „Sfantul Nicolae”, str. Agatha Birsescu, nr. 9 Iasi, jud. Iasi, cod 700074 insotite de fisa de participare, conform cu calendarul concursului cu mentiunea pentru concursul de scurt metraje ANCORA.

Informatii suplimentare:

Colegiul „Sfantul Nicolae”

Str. Agatha Birsescu, nr. 9, Iasi, cod 700074, jud. Iasi

www.colegiulsfantulnicolae.ro/ancora

e-mail: contact@colegiulsfantulnicolae.ro

Facebook: www.facebook.com/colegiulsfnicolae

https://www.facebook.com/Ancora-Festival-concurs-de-scurt-metraje-884243948353416 - Ancora- Festival concurs de scurt metraje

Persoane de contact:

Coordonator Proiect - Popa Flavius-Stefan, tel. 0755.560.531, popa.flavius.stefan@gmail.com

Coordonator eveniment/logistica – Salgau George, tel.  0758.353.239, george.salgau@yahoo.com

Coordonator eveniment/Marketing  - Marian Basu, tel. 0743.614.192, basu.marian@yahoo.com

Coordonator PR – Jipa Iustinian, tel. 0747.814.020 iustin.jipa@yahoo.ro

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.