anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
Centrul pentru Cultura Contemporana Club ElectroPutere, artist in residence
Expira: 
27 Jun 2016
stats

OPEN CALL / ElectroPutere AIR (Artist In Residence

Centrul pentru Cultura Contemporana Club ElectroPutere, prin programul public de finantare al AFCN (Administratia Fondului Cultural National) ofera artistilor si teoreticienilor/curatorilor aflati la inceput de cariera sase rezidente artistice in perioada 18 iulie – 16 septembrie 2016, la Craiova. 

Fiecare rezidenta se va desfasura pe o perioada de o luna, incepand cu 18 iulie pana la 16 septembrie 2016. Cinci rezidente vor fi destinate artistilor din zona artelor plastice si vizuale (pictura, sculptura, arta fotografica, arta video, multi-media, performance si arte interdisciplinare). Cea de a sasea este adresata teoreticienilor/curatorilor din domeniul artei, aflati la inceput de cariera. Cele cinci rezidente artistice se vor desfasura in doua perioade de lucru (18.07 – 19.08 & 22.08 – 16.09). Teoreticianul/curatorul va lucra cu cei cinci artisti, beneficiari ai rezidentelor artistice, frecventand ambele perioade de lucru si va edita impreuna cu bordul CEP o brosura care va reflecta aportul teoretic si documentar al rezidentei. In final, productia artistica a celor sase rezidente va reprezenta baza unei expozitii.

ElectroPutere AIR (Artist In Residence) ofera beneficiarilor rezidentelor transport, cazare, un onorariu de 3000 RON (impozabil), un spatiu de creatie si va acoperi, in limita posibilitatilor, costurile de productie ale lucrarilor.

Pentru ocuparea celor sase rezidente, artistii si teoreticienii/curatorii aflati la inceput de cariera sunt invitati sa trimita prin e-mail o documentatie care va cuprinde urmatoarele informatii: 
- O scurta descriere a conceptului si proiectului ce urmeaza a fi realizat pe perioada rezidentei – max. 1 pag. A4, schite, estimare de buget etc.
- Portofoliu/CV care sa contina date personale, documentatie relevanta despre lucrarile si proiectele realizate pana in prezent (video, foto, publicatii, articole de presa etc.).

Aplicatiile vor fi analizate de bordul rezidentei compus din reprezentanti ai CEP si ai partenerilor din proiect, care vor evalua proiectele si vor desemna castigatorii. Participarea la acest concurs este nationala si nu este limitata de apartenenta la gen, rasa, etnie, religie sau opinie politica, respectand egalitatea de sanse. In selectarea dosarelor se vor lua in considerare urmatoarele criterii: claritate in exprimare, originalitate, inovatie, capacitatea de analiza si interpretare critica si capacitatea de executie si finalizare a proiectului propus. 

Data limita de trimitere a portofoliilor si propunerilor este 27 iunie 2016

Va rugam sa trimiteti documentatia in format digital la air@electro-putere.com sau proiectelectroputere@gmail.com, ca attachment la e-mail si nu prin transfer sau alte platforme similare, in format .pdf la o rezolutie potrivita pentru ecranul computerului. Selectia candidatilor se va realiza in perioada 27 iunie – 01 iulie 2016, iar rezultatele finale vor fi comunicate prin e-mail tuturor concurentilor. 

Proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri: Revista Arta, Igloo Media, Asociatia Zeppelin, Asociatia Ephemair, Fundatia AltArt, Asociatia AltIasi, TVR Craiova, Gazeta de Sud

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.