anunt
Nivel cariera: 
Entry-level
Expira: 
10 Sep 2016
stats

Semifinala GBOB Bucovina-Moldova 2016

Anul acesta formațiile din ​Iași pot participa la ​Suceava (sâmbătă, 10 septembrie, la 31 Motors Pub)​, care se află la o distanță de două ore cu mașina. Pe lângă premiile oferite sub forma unor oferte de concert la festivaluri în alte localități, înregistrări gratuite în studio sau vouchere de reducere la achiziția de instrumente și accesorii muzicale, două formații se vor califica la Finala națională GBOB România 2016. O formație va reprezenta România la Finala mondială GBOB 2017 și va avea drumul, cazarea și masa asigurate de organizatori la Atena.

Prin "The Global Battle of the Bands" (Bătălia Mondială a Formațiilor), Asociația "Sunetul Muzicii" susține și promovează muzica ORIGINALĂ (de ORICE gen), interpretată LIVE.

Dar G-BOB nu este doar un concurs, ci o comunitate. 

Publicul are sansa de a descoperi formatii pe care nu le-a mai vazut si de a asculta muzica noua, actuala, contemporana, ORIGINALA si LIVE dintr-o gama larga de genuri muzicale.

Pentru artiști, este posibilitatea de a cunoaste alte formatii cu care sa colaboreze la concerte sau turnee; oportunitatea de a cunoaște și de a da mâna cu cei prezenți in Juriu: oameni activi in industrie ...acesta este scopul GBOB România: de a aduna pe cei pasionați de arta muzicii pentru a realiza schimburi de experiență.

În prezent, industria muzicală este puternic centralizată în Capitală. Acest proiect dorește să fie implementat ca o nouă pârghie în dezvoltarea unei industrii muzicale funcționale în întreaga țară.

În 2015, competiția muzicală GBOB România a fost relansată în România. Prima ediție organizată de Asociația “Sunetul Muzicii” a acoperit întreaga țară prin organizarea celor nouă semifinale regionale pe parcursul întregului an, iar Finala națională se organizează anual în alt centru cultural sau istoric din țară (dacă în 2015 s-a organizat finala la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea, în 2016, finala GBOB România are loc la clubul Rockstadt din Brașov).

Prin premiile acordate de către profesioniști activi în domeniul muzical din toate colțurile țării, GBOB România este concursul muzical cel mai de amploare dedicat formațiilor LIVE de la noi din țară. În 2015 am atins un nivel record de premii oferite formațiilor pe tot parcursul anului (în 10 etape de concurs am avut 35 de membrii în Juriu și s-au acordat 50 de premii la 38 de formații diferite).

Campioana GBOB România 2015, Hteththemeth (Brașov) s-a clasat pe locul 2 pe plan mondial și a adus argintul acasă de la GBOB World Final, organizat la Berlin în 26 mai. Între timp, Hteththemeth a câștigat și concursul Wacken și reprezintă România la festivalul Wacken din Germania la începutul lunii august.

Câștigătoarea concursului GBOB poate fi premiată cu un turneu internațional, înregistrări într-un studio de top cu un producător celebru, înregistrarea unui videoclip și oferta de contract de la GBOB Records Londra.

Formațiile înscrise până în acest moment la Semifinala GBOB Bucovina-Moldova (sâmbătă 10 septembrie în 31 Motors Pub) sunt:

Atrivm (Tecuci) rock alternativ

B.P.C. (Iași) punk

Esperoza (Chișinău) metal simfonic

Inside (Iași) rock alternativ

Outstorm (Iași) rock alternativ

Reflections (Bacău) rock alternativ

Serpant Stream (Iași) Nu metal

Seven Hills (Iași) Melodic Metalcore

The Wax Road (Ungheni, MD)

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.