anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Full-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
bursa in valuta
Expira: 
07 Feb 2013 - 21 Feb 2013
stats

Studenti si cadre didactice in Polonia

Agentia de Credite si Burse de Studii acorda pana la 20 de luni – bursa pentru studenti, pana la 10 luni de stagii stiintifice (de specializare) in domeniul perfectionarii cadrelor stiintifice si didactice si cursuri de vara in limba, literatura si civilizatia polona, pentru 10 persoane.

Agentia de Credite si Burse de Studii va aduce la cunostinta oferta de burse acordate in baza Programului de aplicare a Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Polone privind colaborarea in domeniile stiintei, invatamantului si culturii pentru anii 2003-2006 si Adresei nr. A10/392/27.08.2012 a Directiei Diplomatie Publica, Culturala si Stiintifica, M.A.E., pentru anul universitar 2013-2014:

Art. 3 - pana la 20 de luni – bursa anual pentru studenti.

Art. 4 - pana la 10 luni anual la stagii stiintifice (de specializare), in domeniul perfectionarii cadrelor stiintifice si didactice, pentru perioade de cel putin 1 luna.

Art. 6 - 10 persoane la cursuri de vara de limba, literatura si civilizatie polona.

Concursul national pentru acordarea burselor se desfasoara conform Regulamentului de organizare si desfasurare a concursurilor nationale pentru bursele de studii in strainatate, acordate in cadrul documentelor de colaborare bilaterala sau oferite in mod unilateral, aprobat prin OMEdC nr. 5541/2005, cu modificarile si completarile ulterioare si Regulamentului privind organizarea si functionarea Agentiei de Credite si Burse de Studii, aprobat prin O.M.E.C.T.S. nr. 3781/2010.

INFORMATII

Partea primitoare asigura:

- asigurare (polita de asigurare) pentru cazuri de urgente medicale sau accident, in cazul in care dreptul la asistenta medicala nu rezulta din prevederile legale in vigoare;

- pentru art. 3: proces de invatamant gratuit si efectuarea programului de stagiu in institutiile de invatamant superior de stat; cazarea cu plata in camine studentesti si universitare, in conditiile prevazute pentru cetatenii statului partii primitoare; accesul, cu plata, in masura posibilitatilor, la cantina unitatii de invatamant superior respective;

- pentru art. 6: proces de invatamant gratuit; cazare si masa gratuite; suportarea cheltuielilor de calatorie decurgand din programul de sejur.

- informatii suplimentare vor se pot gasi pe site-urile Bureau for Academic Recognition and International Exchange - http://www.buwiwm.edu.pl sau Ministry of National Education - http://www.men.gov.pl.

Partea romana asigura, pentru bursele cu o durata mai mare de 3 luni, in baza H.G. nr. 1070/2001, transportul international si o bursa in valuta, ca supliment la bursa oferita de statul primitor (al carei cuantum se aproba anual prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului).

Candidatii trebuie sa respecte conditiile impuse de partea polona – a se vedea site-ul http://www.men.gov.pl.

Candidatii sunt sfatuiti sa verifice alertele de calatorie emise de Ministerul Afacerilor Externe.

 

Pentru mai multe detalii si inscriere consultati sursa comunicatului.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.