eveniment
Data: 
2 Oct 2014 - 17:00
Loc: 
Aula „Mihai Eminescu” a UAIC
stats
Adresa: 
Bd. Carol I

Andrew Louth conferentiaza la Iasi in cadrul FILIT 2014

Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei organizeaza, in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi - FILIT 2014, conferinta „Traducerea Literaturii Patristice: Argumente, Contextualizare si Probleme de Traductologie” sustinuta de Pr. Prof. Andrew Louth, din Marea Britanie. Evenimentul va avea loc joi, 2 octombrie incepand cu ora 17:00, in Aula „Mihai Eminescu” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi.

La a doua editie a Festivalului International de Literatura si Traducere (FILIT) Iasi Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei il va aduce la Iasi pe unul dintre profesorii emeriti de studii patristice si bizantine din Europa, Pr. Prof. Andrew Louth, membru al Academiei Britanice.

Evenimentul va cuprinde, pe langa conferinta propriu-zisa a invitatului special, Andrew Louth, si prezentarea cartii acestuia, „Introducere in teologia ortodoxa” - recent publicata de Editura DOXOLOGIA -, de catre pr.prof.dr. Dragos Bahrim, directorul Seminarului „Sfantul Vasile cel Mare” din Iasi.

Pr. Prof. Andrew Louth este membru al Academiei Britanice, profesor emerit de studii patristice si bizantine la Universitatea Durham, Marea Britanie, profesor asociat de Teologie Ortodoxa la Universitatea Vrije din Amsterdam, Olanda. In domeniul cercetarii, parintele Louth se axeaza in momenul de fata pe o majora reevaluare a vietii si semnificatiei lui Grigorie Palama, marele teolog bizantin al secolului al XIV-lea; alte proiecte de cercetare includ o incercare de a clarifica traditia „laica” sau „umanistica” in teologia bizantina tarzie (de la Fotie la Visarion) si un studiu asupra notiunii de „iubire” in traditiile crestine din est si vest.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.