eveniment
Data: 
10 Jun 2015 - 19:00
Loc: 
Sala Senatului - Casa Bals
stats
Adresa: 
str. Cuza Voda nr. 29

Arta, expresie a libertatii

Miercuri, 10 iunie, incepand cu ora 19.00, la Casa Bals, in Sala Senatului, va avea loc o conferinta cu tema „Arta, expresie a libertatii” sustinuta de catre pr. Nicodim Petre, coordonator al Departamentului de Misiune pentru Tineret al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Conferinta propune tuturor celor preocupati de arta si de tot ceea ce izvoraste din ea un dialog despre arta, libertate si spiritualitate, despre laic si profan, Katharsis si Kalokagathia, traditie si modernism, fiind organizata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, Facultate de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice, sectia Muzica Religioasa.

„Frumosul va salva lumea”, afirma Dostoievski in romanul „Idiotul”. Scriitorul a avut intuitia puterii transfiguratoare si salvatoare a frumosului. Arta este, de cele mai multe ori, cel putin in plan ideatic, o expresie a frumosului. Cu totii avem nevoie de frumos pentru a ne transfigura viata, pentru a o trai intens, intru lumina si cu noima. Ideea de metamorfozare, de transfigurare ca mijloc de renastere si regasire a omului, isi gaseste resurse in fenomenul artistic.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.