eveniment
Data: 
24 Oct 2013 - 16:34
Loc: 
Scoala Generala nr. 3 “Alexandru Vlahuta”
stats
Adresa: 
Cartierul Dacia

„Cartiere pentru oameni”

Asociatia Mai Bine organizeaza sambata, 26 octombrie 2013, in intervalul 10.00 – 13.00, prima intalnire informativa cu locuitorii din cartierul Dacia in incinta Scolii Generale nr. 3 “Alexandru Vlahuta”. Intalnirea se desfasoara in cadrul proiectului Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila, implementat in perioada iunie 2013 - mai 2015, pentru a raspunde nevoii de avansare teoretica si practica a principiilor dezvoltarii durabile din perspectiva traiului urban  la nivel individual si comunitar. Proiectul promoveaza unelte educative si participative la indemana cetatenilor care sa sprijine si sa incurajeze implicarea comunitatii pentru dezvoltarea durabila a spatiilor urbane.

In acest scop, Asociatia Mai Bine organizeaza pe parcursul a patru luni, intalniri consultative si informative in cartierele Dacia, Tatarasi, Pacurari, Nicolina si Frumoasa din Municipiul Iasi pentru a promova un comportament responsabil fata de mediu si societate si pentru a raspunde tendintelor actuale din comunitate – poluare, consum nesustenabil, lipsa actiunilor de cooperare, initiativa si implicare activa a cetatenilor.

Prima intalnire consultativa a avut loc sambata, 12 octombrie 2013, la Scoala Gimnaziala "George Calinescu", la care au luat parte locuitori ai cartierului Dacia. In cadrul acestei intalniri, participantii si reprezentantii Asociatiei Mai Bine au discutat despre punctele slabe si punctele tari ale cartierului, au identificat motivele pentru care nivelul de implicare a locuitorilor in viata comunitatii este scazut si au creat imaginea unui cartier Dacia ideal, care sa raspunda nevoilor proprii.

Avand ca baza concluziile formulate in urma intalnirii consultative, Asociatia Mai Bine va organiza si prima intalnire de informare privind metode de participare a cetatenilor la dezvoltarea durabila a cartierului Dacia. In cadrul acestei intalniri vor fi prezentate exemple de buna practica de implicare in comunitatea locala, instrumente pe care locuitorii le pot utiliza pentru imbunatatirea traiului in mediul urban, iar in ultima parte a intalnirii va fi selectata o initiativa locala pe care participantii o vor implementa in cartierul Dacia, in perioada urmatoare, cu sprijinul Asociatiei Mai Bine.

Invitam astfel toti locuitorii din Dacia interesati de ameliorararea traiului urban in comunitatea lor la intalnirea informativa care se va defasura sambata. Persoanele interesate sa participe la intalnire sunt rugate sa confirme pana pe 25 octombrie 2013  la e-mail: contact@maibine.eu sau telefon: 0742 564 637.

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Bugetul total al proiectului este de 66.993,00 CHF. Bugetul solicitat de la finantator este de 58.411,00 CHF (87,20%), restul de 12,80% reprezentand contributia Asociatiei Mai Bine.

Contact: Alexandrina Dinga, Asociatia Mai Bine, E: alexandrina.dinga@maibine.eu, T: 0742 564 637

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.