eveniment
Data: 
12 Dec 2015 - 16:00
Loc: 
Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” Iasi
stats
Adresa: 
Galeriile Comerciale Stefan cel Mare, nr. 8-10

Clubul „Iubitor de Iasi”: Patrimoniul industrial iesean – trecut si viitor

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” va invita sambata, 12 decembrie 2015, incepand cu ora 16.00, in Sala de Lectura a bibliotecii, la o noua intalnire cu istoria orasului, in cadrul Clubului „Iubitor de Iasi”. Vom dezbate despre „Patrimoniul industrial iesean – trecut si viitor”, alaturi de arhitectul Radu Andrei (Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” – Universitatea Tehnica Iasi) si muzeograful Lenuta Chirita (Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu” – Complex National Muzeal Moldova).

2015 este anul european al patrimoniului industrial si tehnic. In conditiile in care Iasul isi propune sa devina Capitala Europeana a Culturii in 2021, este necesara definirea acelor elemente de patrimoniu industrial a caror memorie merita conservata si promovata, cat si care din structurile inca prezente la nivel fizic pot fi integrate in tesutul urban ca martori ai epocii respective.

Clubul „Iubitor de Iasi” se desfasoara in cadrul proiectului „Culorile Cartii” al Bibliotecii Judetene, se adreseaza tuturor celor pasionati de istoria locala si isi propune, prin intalniri periodice, sa faciliteze cresterea nivelului de informare asupra trecutului orasului nostru, cunoasterea si monitorizarea monumentelor orasului, conexiunea persoanelor cu interese similare.

Participarea este gratuita. Informatii suplimentare puteti obtine la adresa de e-mail: memorii.iesene@gmail.com.

Sursa: bjiasi.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.