eveniment
Data: 
5 Apr 2014 (All day)
6 Apr 2014 (All day)
Loc: 
Aula Magna a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
stats
Adresa: 
Bd. Carol I

Conferinta Internationala de Criminalistica

In intervalul 5-6 aprilie 2014 va avea loc Conferinta Internationala de Criminalistica in Aula Magna a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Conferinta este organizata de Grupul de initiativa al Masteranzilor de la Criminalistica in parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si cu sprijinul ELSA Iasi (Asociatia Europeana a Studentilor la Drept). Ideea acestui eveniment a venit in urma informatiilor de cele mai multe ori eronate pe care le promoveaza filmele si serialele artistice, creand in mintea celor care urmaresc aceste productii impresia ca in Romania, domeniul criminalisticii este aproape ineficient sau chiar precar. 

In aceste doua zile participantii vor intra in contact cu numeroase cadre universitare, doctoranzi, specialisti si experti criminalisti, precum si alti reprezentanti ai sistemului de justitie penala.

Sambata, 5 aprilie, vor sustine prelegeri  Sebastiano BRIGANTI – avocat in cadrul Baroului din Roma, Italia, lect. univ. sup. Igor Sevcenco – decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul, alaturi de dumnealui vor fi prezente si alte personalitati importante din mediul academic din Republica Moldova;  prof. univ. dr. Lucian IONESCU – expert  criminalist, membru al Asociatiei Expertilor si Evaluatorilor de Arta din Romania, Bucuresti, conf. univ. dr. Gabriel Ion OLTEANU, Bucuresti, ing. Gabriel PADURARU – expert criminalist in cadrul Laboratorului Interjudetean de Criminalistica din Iasi, comisar Dan PANTIRU – specialist criminalist in cadrul Biroului de Investigatii Tehnico – stiintifice a Locului Faptei, I.P.J. Iasi. Din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi prelegerile vor fi sustinute de catre  conf. univ. dr. Doina HUMELNICU si lect. univ. dr. Catalin BORCIA de la Facultatatile de Chimie, respectiv Fizica, prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU, Decan al  Facultatii de Chimie, lect. univ. dr. Cristian TUDOSE, Facultatea de Biologie, lect. univ. dr. Daniel ATASIEI, Coordonator al Masterului de Criminalistica, Facultatea de Drept, Avocat in Baroul Iasi. Tot sambata, dupa coffee break, participantii vor putea lua parte la workshop-urile sustinute de masteranzii de la criminalistica. Printre activitatile practice se numara: Luminol si testul Kastle Meyer, workshop destinat detectiei sangelui prin anumite metode chimice, Amprente, Poligraf  si Comportament uman.

Duminica, 6 aprilie,  vor fi prezenti prof. univ. dr. Lucian IONESCU, Cristina FILIP, sef Laborator Interjudetean de Criminalistica Iasi, sef lucrari Anton KNIELING – medic primar legist, Institutul de Medicina Legala Iasi, inspector principal Ioan Cristinel NEGRU, agent sef Mihaita DANCEANU – tehnician criminalist in cadrul Biroului de Investigatii Tehnico - stiintifice a Locului Faptei, I.P.J. Iasi, lect. univ. dr. Valentin POHOATA si lect. dr. Viorel ANITA de la Facultatea de Fizica, Universitatea „Alexadru Ioan Cuza” Iasi si un ofiter din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate. Dupa pauza, intre orele 13:00 si 14:00 va avea loc prezentarea Laboratorului Mobil de Criminalistica, iar incepand cu orele 15:00 se vor sustine workshop-urile de Balistica si traseologie, FTIR si Profiling.

Conferinta se va incheia cu organizarea unei tombole pentru participantii care s-au remarcat in timpul workshop-urilor, precum si decernarea diplomelor.

Prin acest eveniment, Grupul de Initiativa al Masteranzilor de la Criminalistica isi propune furnizarea de informatii veridice tuturor celor pasionati de stiinta forensic, sporirea interesului fata de aceasta arie pluridisciplinara, creand astfel o traditie a acestui domeniu in frumosul centru universitar din zona Moldovei.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, accesati pagina de Facebook, respectiv site-ul.

Persoana de contact: Ana – Catalina BUTNARU, Director Departament Media, E-mail: catalinaanabutnaru@gmail.com, Telefon: +40 744 516 372.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.