eveniment
Data: 
16 Apr 2013 - 16:00
Loc: 
Aula Magna “Mihai Eminescu” (UAIC)
stats
Adresa: 
Bd. Carol I nr. 7

Cunoscutul lingvist David Crystal vine la Iasi

Va invitam sa fiti alaturi de noi pentru a sarbatori contributia British Council la predarea limbii si literaturii engleze in Romania prin participarea la conferintele sustinute de renumitul lingvist David Crystal in perioada 15-18 aprilie la Bucuresti, Iasi si Cluj. Astfel, marti, 16 aprilie, de la ora 16:00, in Aula Magna “Mihai Eminescu” a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” va avea loc conferinta “A Book of Many Colours”.

Cele aproximativ 100 de carti publicate de David Crystal, incepand cu 1964, acopera o arie larga de preocupari, de la lingvistica aplicata clinic la opera lui William Shakespeare. Renumele lui David Crystal se datoreaza in principal cercetarilor sale in domenii ale studiului limbii engleze, aplicatii ale lingvisticii in sferele religiei, educatiei si medicinii, mai ales prin dezvoltarea unei game de tehnici care permit stabilirea profilului in scopul diagnosticului si terapiei. Este editor al lucrarilor de referinta Cambridge Encyclopedia of Language (1987, 1997, 2010) si Cambridge Encyclopedia of the English Language (1995, 2003).

David Crystal conduce in prezent Asociatia Internationala a Profesorilor de Engleza ca Limba Straina (IATEFL) si Asociatia pentru Invatarea Limbilor (ALL), si este presedintele Asociatiei Nationale pentru Alfabetizare din Marea Britanie si vice-presedinte onorific al Colegiului Regal de Logopedie, Institutului de Lingvistica si Societatii Redactorilor si Corectorilor. (sursa)

Puteti citi aici un interviu cu David Crystal.


Sursa: British Council

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.