eveniment
Data: 
24 May 2015 - 14:00
25 May 2015 - 14:00
26 May 2015 - 14:00
28 May 2015 - 14:00
29 May 2015 - 10:00
30 May 2015 - 14:00
Loc: 
multiple locatii
stats

Cuvintele schimba lumea

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi va invita, in perioada 24-30 mai, la seria de intalniri-dezbateri reunite sub genericul „Cuvintele schimba lumea”, care se vor desfasura in diverse spatii neconventionale din Iasi. Va asteapta cu inima deschisa lectorii: Diana Sanda Mihalcea (realizator tv Digi24), Mihaela Melinte (consilier comunicare SC Antibiotice SA), Ion Dascalescu (regional manager „PrimeTelecom”), Constantin Florin Minea („ZigZag prin Romania”), Cristina H. B. Docan (scriitor, editor), Alina Malaescu (fondator „EventIS – dezvoltare personala”), Andreea Dancinescu (ambasador al tinerilor cu dezabilitati Fundatia „Star of Hope”).

Program:

Duminica, 24 mai, Ora: 14:00 - Despre intalniri si alegeri cu Diana Sanda Mihalcea, realizator „Recrutat in Iasi” (Digi24). Locatie: Libraria Carturesti, Palas Mall

Destinul unui tanar este ca traseul unei comete. Arde puternic si lasa o urma de foc. Care este sansa ca traiectoria unui astfel de corp ceresc sa se schimbe? Ce ar putea produce acest lucru si cu ce consecinte? Alegerile pe care le fac tinerii, dar si intalnirile pe care le au sunt elemente care schimba destine. Participantii sunt invitati sa discute cu un profesionist al cuvantului despre cum pot influenta traseul profesional si personal al unui tanar aceste mici „ciocniri”. Si nu, intalnirea nu va fi despre astronomie!

Luni, 25 mai, Ora: 14:00 - Descopera-ti calea proprie catre succes! cu Mihaela Melinte, consilier comunicare „Antibiotice SA” si Ion Dascalescu, regional manager „PrimeTelecom”. Locatie: Arte Cafe (langa Muzeul „M. Kogalniceanu”)

Conformarea sociala, promovarea non-valorilor, presiunea parintilor sunt cauze care conduc la mentalitati si perceptii eronate privind semnificatia succesului si natura carierei profesionale de urmat. Doua modele de reusita care masoara succesul nu doar in cifre, ci si in starea de a fi.

Marti, 26 mai, Ora: 14:00 - Viata ca un joc. Alternativa invatarii experientiale cu Florin Constantin Minea – calator prin tara in echipa „ZigZag prin Romania”. Locatie: Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” (Galeriile Stefan cel Mare)

Pasionat de viata si iubitor de oameni, Florin a realizat ca secretul dezvoltarii armonioase in toate planurile existentei este abilitatea de a face toate lucrurile cu bucurie. Ia viata foarte in serios: ca pe un joc. Din care, culegand satisfactii si impliniri, iese mereu castigator.

Joi, 28 mai Ora: 14:00 - Bursa „Cavalerii Cuvantului” cu Cristina H.B. Docan, scriitor, editor. Locatie: Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” (Galeriile Stefan cel Mare)

Drumul cartii – de la idee, la volum publicat. Cele doua mari provocari pentru un condeier: sa deschida usa editurilor si sa atinga inima cititorilor.

Elevii din colectivele redactionale ale publicatiilor scolare si din cercurile literare sunt invitati sa se alinieze la startul concursului de manuscrise Bursa „Cavalerii Cuvantului”, al carui castigator  isi va vedea creatiile publicate intr-un volum ce va fi distribuit gratuit in bibliotecile scolare judetene. Sponsor: Media Rom Grup.

Vineri, 29 mai, Ora: 10:00 - Viata ta este afacerea ta. Disciplina si motivatie in drumul spre succes cu Alina Malaescu, fondator „EventIS – dezvoltare personala”. Locatie: Liceul „V. Alecsandri”

Despre auto-disciplina si auto-motivatie: Cum functioneaza? Ce aspecte de viata impacteaza? Cum avem control si cum ne construim succesul personal? Discutie interactiva despre strategie, branding, leadership.

Sambata, 30 mai, Ora: 14:00 - Crezi ca poti fi invingator? Vei invinge! cu Andreea Dancinescu, ambasador al tinerilor cu dezabilitati „Star of Hope” (Premiul „Personalitatea Anului 2014”). Locatie: Libraria Carturesti, Palas Mall

„Cuvintele schimba lumea” este organizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, la initiativa doamnei Cristina H.B. Docan si are ca obiective dezvoltarea personala si schimbarea de atitudini si de mentalitati in randul tinerilor, prin oferirea de modele de excelenta in exprimarea scrisa si orala; evolutia personala si reusita profesionala.

Prelegerile sustinute de lectorii invitati le vor oferi elevilor oportunitatea de a constata puterea si capacitatea exemplului personal si a cuvantului rostit de a educa, de a motiva si de a schimba oamenii si, prin ei, lumea in care traim. Speakerii sunt persoane ale caror parcursuri personale si/sau profesionale se constituie in exemple de tenacitate, de curaj, de incredere in sine, de depasire a propriei conditii si a propriilor limite, de reusita profesionala… Ei le vor oferi tinerilor alternative benefice de gandire si de actiune si le vor putea servi drept modele de desavarsire umana.

Un eveniment FIE Iasi 2015.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.