Mesaj de eroare

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/pgomsxeh/public_html/!subdomains/vreau/includes/file.phar.inc).
eveniment
Data: 
28 Feb 2013 - 17:00
Loc: 
Ateneul Tatarasi
stats
Adresa: 
Str. Pictorului nr. 14

Dan Lungu si babele comuniste

Pe 10 februarie, Dan Lungu se afla la Bucuresti, la Teatrul National, pentru a sustine conferinta “Despre nostalgia «babelor comuniste» si alti demoni”. Nu ne-a lasat sa asteptam prea mult si iata ca la Iasi, la final de februarie, Prelegerile Ateneului Tatarasi il au ca protagonist pe Dan Lungu care va vorbi publicului despre “Nostalgia paradoxala a «babelor comuniste»”. Cand? Joi, 28 februarie, de la ora 17:00.

Sint o baba comunista!, bestseller al Editurii Polirom, te provoaca sa zimbesti, sa rizi in hohote, sa te intristezi, dar mai ales sa-ti intrerupi, pentru citeva clipe, lectura si sa iesi afara spre a te convinge ca realitatea e altfel, ca oamenii sint altfel.
 
Drepturile de traducere a cartii au fost vindute in zece tari: Croatia (Editura Filmat Naklada), Italia (Editura Aisara), Franta (Actes Sud), Austria (Residenz), Spania (Pre-textos), Ungaria (Jelenkor), Bulgaria (Faber Print Ltd.), Polonia (Czarne), Turcia (Apollon Yayincilik), Grecia (Kastaniotis). Iar in vara lui 2012, au inceput filmarile pentru lungmetrajul Sint o baba comunista!, in regia lui Stere Gulea, cu Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu in rolurile principale, iar versiunea ei franceza a fost dublu nominalizata la Premiile Europene “Jean Monnet”, Franta, 2008.
 
Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, unele dintre cartile sale fiind publicate in numeroase limbi de circulatie internationala. Conferentiar la Catedra de Sociologie a Universitatatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Dan Lungu a urmat studii postdoctorale de sociologie la Sorbona si a fost redactor al revistei Au Sud de l’Est (Paris).
In 1996, initiaza la Iasi grupul literar Club 8. In 2001 si 2002 este redactor-sef al revistei culturale Timpul. In 2005, face parte din grupul de scriitori romani invitati in cadrul programului “Les belles étrangères”, Franta.
 
Pentru mai multe detalii bio-bibliografice: www.danlungu.eu.

 

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.