eveniment
Data: 
29 Apr 2015 - 16:30
Loc: 
Sala Senat a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
stats
Adresa: 
Bd. Carol I

Daniel Daianu conferentiaza la Iasi

Miercuri, 29 aprilie, de la ora 16.30, Editura Polirom si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va invita la conferinta cu titlul „Europa incotro?”, sustinuta de Daniel Daianu. Evenimentul este prilejuit de aparitia recenta, la Editura Polirom, a volumului Marele impas in Europa. Ce poate face Romania? semnat de Daniel Daianu. Prelegerea va avea loc in Sala Senat a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Conferinta va fi urmata de o prezentare a volumului semnat de Prof. Daniel Daianu, Marele impas in Europa. Ce poate face Romania?, aparut in colectia „Economie si societate”, disponibil si in editie digitala.

Prezinta:
• Prof. univ. dr. Adriana Zait – Director al Departamentului de Cercetare din Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
• Prof. univ. dr. Gabriela Pascariu – Directorul Centrului de Studii Europene
• Prof. univ. dr. Ion Pohoata – Directorul Departamentului de Economie si Relatii Internationale
 
Modereaza: Adrian Serban, director editorial Polirom

Europa se afla intr-un impas major, cu o criza economica si financiara profunda, dublata de cea din zona euro, la care se adauga o criza geopolitica acuta provocata de anexarea Crimeii de catre Rusia si razboiul din Ucraina. Pe un fundal extrem de complicat, Romania se confrunta cu nenumarate alegeri si intrebari dificile. La acestea incearca sa raspunda profesorul Daniel Daianu intr-un volum ce reuneste o serie de articole si analize pe teme de actualitate publicate in mass-media in ultimii ani. Intr-un stil dinamic si angajant, textele retraseaza marile probleme care au tulburat recent economia mondiala, precum si economia Romaniei in context european, abordind aspecte dintre cele mai variate, precum reforma sistemului financiar, pericolul unei „stagnari seculare” sau resurectia miscarilor extremiste.

Daniel Daianu este profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Bucuresti, membru al Academiei Romane si membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei. A fost europarlamentar (2007-2009), ministru de Finante (1997-1998), economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (1992-1997). De acelasi autor la Editura Polirom: Frontiere etice ale capitalismului (coord., in colab. cu Radu Vranceanu, 2006), Ce vom fi in Uniune. Pariul modernizarii Romaniei (2006), Capitalismul incotro? (2009), Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia (2012). 

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.