eveniment
Data: 
27 Nov 2013 - 14:00 - 16:00
28 Nov 2013 - 10:00 - 12:00
29 Nov 2013 - 16:00
Loc: 
UAIC
stats
Adresa: 
bd. Carol I

Europe – work in progress

La initiativa Centrului de Informare Europe Direct Iasi si a Asociatiei Europene a Studentilor la Drept – ELSA Iasi, in intervalul 27-29 noiembrie 2013, la Universitatea “Al.I. Cuza” vor avea loc mai multe dezbateri si conferinte pe teme europene, sub genericul “Europe – work in progress”.

Modul de viata european, locurile de munca pentru tineri, oportunitatile de cariera in cadrul institutiilor europe, rolul global al UE dar si bugetul Uniunii sunt principalele tematici abordate in cele trei zile. Discutiile sunt deschise tuturor persoanelor interesate care, pe parcursul lucrarilor, vor analiza temele supuse discutiei, intr-o abordare interactiva.

Dezbaterile din program vor avea loc la doar cateva zile dupa ce Parlamentul European a votat cadrul finaciar multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020. Conform votului exprimat de PE pe 19 noiembrie, un billion de euro va fi investit in viitorul Europei.

Printre invitatii ce vor discuta cu studentii sunt experti in domeniile afacerilor europene: prof. univ. dr. Carmen Pascariu, lector univ. dr. Lucian Dirdala, lector univ. dr. Teodor Moga, dar si ambasadorul EU Careers, Teodora Bogza.

„Manifestarea Europe-work in progress  are loc in contextul Anului European al Cetatenilor, in care cu totii, ca cetateni europeni, avem nevoie sa constientizam si sa ne exercitam drepturile, dar si ca parte a campaniei de informare referitoare la Alegerile europarlamentare din mai 2014, ca posibilitate de manifestare directa a acestor drepturi”, afirma Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iasi.

La randul sau, presedinta ELSA Iasi, Madalina-Maria Juncu atrage atentia asupra implicarii tinerilor in problematica europeana: „Ne cunoastem mai mult sau mai putin drepturile de cetateni europeni, dar cu siguranta suntem interesati de viitorul nostru, de studiile pe care le facem si de perspectivele pe care le vom avea dupa absolvirea facultatii. Burse in UE, stagii de pregatire in strainatate, gasirea unui loc de munca sunt probleme pe care le vom aduce in discutie in cadrul dezbaterilor noastre”.

PROGRAM

Dezbaterea „Oportunitati de cariera in institutiile Uniunii Europene – Modul de viata European” va avea loc pe 27 noiembrie, intre orele 14-16, in corpul A al Universitatii “Al.I.Cuza”  Iasi, la Facultatea de Drept, in Amfiteatrul Paul Demetrescu ( I.1 ).

Conferinta „Rolul UE in lume” se va desfasura pe 28 noiembrie, intre orele 10-12, tot in corpul A al Universitatii “Al.I.Cuza”  Iasi, Facultatea de Drept, Amfiteatrul Paul Demetrescu ( I.1 ), urmata de dezbaterea UE – factor de influenta globala.

Pe 29 noiembrie, de la ora 16:00, in corpul I al Universitatii ”Al.I Cuza”, in Sala I.1, va avea loc dezbaterea „Investitiile si bugetul UE”.

Cele trei zile de dezbateri si conferinte Europe-work in progress subliniaza ideea ca fiecare cetatean in parte este important pentru constructia europeana si ca, pentru a avea o Uniune Europeana asa cum ne-o dorim, este nevoie de eforturile tuturor.

Evenimentele sunt organizate in parteneriat cu Centrul de Studii Europene de la Universitate si cu Centrul de Documentare Europeana Jean Monnet Iasi.

Sursa: iasifun.ziaruldeiasi.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.