eveniment
Data: 
30 Aug 2016 - 17:00
Loc: 
Galeriile Pod Pogor
stats
Adresa: 
Parcul Pogor

Iasul turistic – certitudine sau iluzie?

Marti, 30 august 2016, cu incepere la ora 17:00, in Galeriile „Pod Pogor” va avea loc cea de-a doua editie a Dezbaterilor revistei „Dacia literara”. Avand tema Iasul turistic – certitudine sau iluzie?, dezbaterea de marti dezvolta dosarul de presa realizat in numarul de vara al publicatiei, axat pe potentialul turistic la orasului Iasi. 

Intalnirea va incerca sa raspunda la intrebari diverse precum: „Este Iasul un oras cu vocatie turistica? Cine si de ce ne viziteaza? Cine si de ce nu ne viziteaza? Exista o strategie de dezvoltare a turismului iesean? Cine ar trebui sa o articuleze si sa o puna in practica?”
Invitatul special al dezbaterii va fi Florin Barhalescu, antreprenor in domeniul turismului. Alaturi de el, vor participa la discutie reprezentanti ai autoritatii publice locale, operatori si antreprenori din turism. Evenimentul va fi moderat de redactorul-sef al „Daciei literare”, Calin Ciobotari, care a declarat: „Dezbaterile revistei Dacia literara isi propun sa abordeze probleme ale Iasului cultural, intr-o maniera deschisa, in spiritul critic, decrispat, al junimismului, dar prin metodele debate-ului contemporan. Vedem in dialogul public si in intalnirea cu celalalt date esentiale pentru o meditatie onesta si constructiva asupra prezentului.”
Dezbaterile revistei „Dacia literara” se aliniaza politicii de reformare a revistei si de sincronizare cu aspectele actuale ale campului cultural. Evenimentele, organizate de revista „Dacia literara” si Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, isi propun dezbaterea temelor de actualitate ale culturii, cu actorii implicati direct si cei interesati de solutii.

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.