eveniment
Data: 
26 Oct 2012 - 17:00
Loc: 
Aula Bibliotecii Centrale Mihai Eminescu
stats

Ioan Holender despre cultura si educatie

Aula Bibliotecii Centrale Mihai Eminescu gazduieste vineri, 26 octombrie, de la ora 17:00, conferinta fostului director al Operei din Viena, Ioan Holender, intitulata "Cultura si educatia: determinantele profilului unei tari". Conferinta este organizata cu ocazia zilelor Universitatii Al. I. Cuza.

In 1988 a devenit secretarul general al Operei din Viena si al Volksoper (Opera pentru popor), pentru ca in 1992, dupa moartea neasteptata a directorului Eberhard Waechter, sa fie numit manager general al celor doua instituții.

A fost director al Operei de Stat din Viena intre 1 aprilie 1992 si 30 august 2010, fiind director al celebrei institutii pentru cea mai lungă perioada din istoria Operei vieneze.

Din 2007 este presedinte si director artistic al Festivalului Internațional „George Enescu” din Bucuresti. (sursa)

De-a lungul timpului a fost onorat cu numeroase distinctii, printre care: Officier de L'Ordre des Arts et des Lettres, Franta (1999), Österreichisches Ehrenkreuzes für Wissenschaft und Kunst 1. Klasse, Membru de onoare al Academiei Romane.

Puteti citi un interviu luat de colega noastra Anca Roman, care a facut si o recenzie cartii sale autobiografice, Spuse, traite, dorite.

Resurse
Video: 

Conferinta si lansarea de carte

Conferinta si lansarea de carte
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.