eveniment
Data: 
26 Oct 2013 - 15:00
Loc: 
Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi”
stats
Adresa: 
Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 10

Larry Watts si cartile sale despre Romania

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi, prin Compartimentul American Corner, invita publicul iesean la o intalnire cu istoricul american Larry Watts si cartile sale despre Romania. Evenimentul va a avea loc sambata, 26 octombrie, de la ora 15:00, la sediul central al Bibliotecii Judetene Iasi.

Analist politic si specialist intelligence, Larry Watts este autorul a doua carti de mare succes : Fereste-ma, Doamne de prieteni”(2011) si „Cei dintai vor fi cei din urma. Romania la sfarsitul razboiului rece”(2013).

Intalnirea se adreseaza publicului larg si isi propune sa prezinte o perspectiva noua asupra istoriei recente a tarii noastre, asa cum este ea reflectata in cartile lui Larry Watts. Vor fi prezentate in premiera, pentru publicul din Romania, subiecte si chiar pasaje din urmatorul sau volum.

Larry Watts, a absolvit un masterat interdisciplinar care a inclus istoria in studii ruse si est-europene, un masterat si un doctorat axate pe relatii internationale si politica comparata. Baza sa ca analist si specialist politic confera noutate abordarii sale in privinta istoriei Romaniei. Accesul la documentele de mare importanta apartinand unor state din fostul Pact de la Varsovia, dar si ale Departamentului de Stat al SUA, precum si ale unor servicii secrete americane – documente desecretizate dupa 1989 – i-au permis autorului sa prezinte atitudinea singulara a Romaniei in cadrul blocului sovietic intr-o alta abordare, nemaiintalnita pana acum la vreun istoric roman.

Consultant al Corporatiei RAND la momentul revolutiei, Larry Watts a calatorit deseori in Europa de Est si in URSS inainte de 1989.

Ulterior a asistat oficiali din Romania la infiintarea Colegiului National de Aparare si a conlucrat cu mai multi ministri romani ai Apararii si sefi de stat major privind reforma in domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace si integrarea in NATO.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.