Mesaj de eroare

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/pgomsxeh/public_html/!subdomains/vreau/includes/file.phar.inc).
eveniment
Data: 
17 Jan 2013 - 16:00
Loc: 
UAIC, Corp B, sala B417
stats
Adresa: 
B-dul Carol I

Libertatea, liberalismul si nasterea modernitatii

Institutul Friedrich von Hayek Romania (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Corp B, sala B417) organizeaza joi, 17 ianuarie, de la ora 16.00, conferinta cu titlul Libertatea, liberalismul si nasterea modernitatii sustinuta de scriitorul, jurnalistul si profesorul universitar Liviu Antonesei.

“Modernitatea este rezultatul unor ample miscari de idei economice, sociale si politice, este fructul revolutiilor inaugurale – engleza, americana, franceza. Aceste revolutii au adus cadrul valoric care defineste modernitatea: libertatea, egalitatea si fraternitatea prin Revolutia franceza si legalitatea prin revolutiile, mai degraba pasnice, anglo-saxone. Legalitatea este o valoare fundament, celelalte sunt valori-tinta. Spre ele se tinde mereu si nu pot exista in absenta legalitatii.”

“In plan politic, modernitatea este definita ca democratie liberala. Principalele partide politice se revendica de la valorile-tinta ale modernitatii. Liberalismul de la libertate, crestin-democratia de la solidaritate si social-democratia de la egalitate. Toate partidele politice moderne respecta aceste valori. Ele se diferentiaza prin modul in care pun accentul. Liberalismul accentueaza asupra libertatii. Punctul culminant al conferintei este topografia libertatii in toate planurile vietii moderne.”

Liviu Antonesei (nascut pe 25 aprilie 1953, la Vladeni, judetul Iasi) este cunoscut ca scriitor, jurnalist si profesor universitar. Un nume puternic in Romania, presedintele Fundatiei Culturale “Timpul” si al revistei de cultura omonime, iar din decembrie 2012 si director al Editurii Adenium. Autor a peste 20 de carti, de poezie, proza, eseu, pedagogie si a mii de articole.

Sursa: infoapollonia.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.