eveniment
Data: 
26 May 2014 - 12:00
Loc: 
Catedra de Germanistica, Facultatea de Litere
stats
Adresa: 
Bd. Carol I, nr. 11

Masa rotunda in cadrul proiectului Laborator de texte german-austriece si noi viziuni regizorale

Luni, 26 mai, ora 12.00, va avea loc masa rotunda in care vor fi dezbatute axele principale prin care s-a dezvoltat prima parte a proiectului Laborator de texte german austriece si noi viziuni regizorale. Parteneriatul dintre Centrul de cercetare “Arta teatrului - studiu si creatie” de la Facultatea de Teatru (Universitatea de Arte "George Enescu"), condus de conf. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, si Catedra de Germanistica de la Departamentul de Limbi si Literaturi straine, Facultatea de Litere (Universitatea "Al. I. Cuza", Iasi), condusa de Prof. univ. dr. Codrin Liviu Cutitaru, incheie un prim eveniment ce se va desfasura, cu intrare libera, la Catedra de Germanistica.

Principalul obiectiv al proiectului este de a stimula relatia dintre traducator si regizor, dorind crearea unei constiinte a felului in care o traducere poate influenta actul teatral. Deopotriva, Laboratorul de texte german-austriece si al noilor viziuni regizorale isi propune sa largeasca fondul de texte traduse in limba romana la care sa aiba acces cu usurinta artistii interesati de aceasta zona. Discutiile ce se vor desfasura la masa rotunda vor fi moderate de asist.univ.dr. Alexandra Chiriac si asist. univ. dr. Ioana Petcu, avindu-i ca invitati pe membrii celor doua echipe de lucru - conf. univ. dr. Mariana Barbulescu, asist. univ. dr. Dragos Carasevici de la Universitatea “Al. I. Cuza”, conf. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, conf. univ. dr. Ion Mircioaga de la Universitatea de Arte si lectorul austriac Julia Schartz.

Alaturi vor fi studentii de la modulul de Traductologie, studentii de la sectia de Jurnalism teatral si regizorul Bogdan Palie, autorul montarii Sefele de Werner Schwab in jurul careia se va purta dezbaterea.

Cele mai importante subiecte se vor purta in jurul intrebarilor: care este rolul traducatorului in procesul de transformare scenica a textului, care sunt posibilitatile de a crea imagini scenice pornind de la semantica textuala, in ce stadiu se afla receptarea si cum este pregatit publicul iesean / romanesc pentru a intelege scriitura contemporana ce apartine spatului german-austriac.

Spectacolul Sefele, in regia lui Bogdan Palie, cu Petronela Grigorescu, Catinca Tudose si Stanca Jabenitan, are premiera joi, 22 mai, ora 19.00 la Teatru FIX. A doua reprezentatie se va juca duminica, 25 mai, ora 19.00.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.