eveniment
Data: 
9 Dec 2014 - 16:00
Loc: 
Ateneul Tatarasi - sala C. N. Ifrim
stats
Adresa: 
Str. Ion Creanga nr.14

Prelegerea lunii decembrie la Ateneul Tatarasi

Ateneul Tatarasi in parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi invita publicul marti, 9 decembrie 2014, de la ora 16.00 la prelegerea lunii decembrie. Conferinta poarta titlul „Cum se obtin rolurile in filme? Marii actori din filmele lui Alexa Visarion. Marturii unice. Simulare casting” si va fi sustinuta de regizorul de teatru si film, scenaristul, prof.univ.dr. Alexa Visarion in sala C. N. Ifrim de la Ateneul Tatarasi. Moderatorul prelegerii este directorul Ateneului, dr. Liviu Bratescu. Intrarea este libera.

Conferinta va avea doua parti: teoretica, in care se vor prezenta aspecte din realizarea unui film, vizionare fragmente de film si o parte practica, in care publicul simuleaza un casting pentru film. Vor fi aduse marturii unice din viata marilor actori precum Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Victor Rebenciuc, Stefan Iordache, George Constantin, Mircea Diaconu, Valeria Seciu si Leopoldina Balanuta.

Alexa Visarion este Regizor de teatru si film, scenarist, profesor universitar dr. si este decorat cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler, acordat de Presedintia Romaniei, 2002 si cu disctinctia Director Onorific al Teatrului Mihai Eminescu – Botosani, Cetatean de onoare al Municipiului Botosani.

In prezent este profesor univ. dr. la Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” Bucuresti si profesor univ. conducator de doctorat la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi – cumul, din 1 octombrie 2013.

A realizat ca scenarist si regizor urmatoarele filme artistice de lung metraj:

2014 -  „Ana”

2010 – „Luna Verde”

1991 – „Vinovatul”

1985 – „Punct… si de la capat”

1984 – „Napasta”

1983 – „Inghititorul de sabii”

1978 – „Inainte de tacere”

Sursa: ateneultatarasi.wordpress.com

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.