eveniment
Data: 
10 Apr 2016 - 12:00
Loc: 
Sala Ferdinand a UAIC
stats
Adresa: 
bd. Carol I

Presa locala astazi, dezbatuta in mediul academic, la UAIC

Asociatia Studentilor Jurnalisti (ASJ) din Iasi organizeaza prima editie a intalnirilor-dezbateri Zilele Jurnalismului Local duminica, 10 aprilie 2016. Evenimentul va avea loc in sala Ferdinand a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC), incepand cu ora 12:00. Zilele Jurnalismului Local fac parte din seria Intalnirilor ASJ.

In cadrul primei editii a Zilelor Jurnalismului Local, jurnalisti din presa locala, reprezentanti ai intitutiilor de presa si de cultura vor dezbate subiectul presei locale in ziua de astazi impreuna cu studenti si profesori universitari. Lansam in continuare invitatia pentru reprezentantii presei iesene si printre reprezentantii institutiilor interesate de soarta presei locale, de a participa si de a dezbate pe marginea temei: Presa locala astazi: stare, rezistenta si etica profesionala.

Printre invitatii care au confirmat deja participarea in cadrul dezbaterii, ii mentionam pe: Raluca Daria Diaconiuc (corespondent Radio Iasi si AGRO TV), George Plesu (jurnalist Dilema Veche si proiect manager AltIasi), Marius Scovronschi (membru InOras.ro), Nicoleta Munteanu (mediator Centrul International de Mediere) si Emil Munteanu (coordonator Clubul de lectura Alecart), Alexandru Lazescu (redactor-sef Revista 22, presedinte Ziarul de Iasi, profesor la Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii), Septimiu Panainte (prodecan Facultatea de Drept), Dan Stoica (conf. univ. Facultatea de Litere a Universitatii „Al. Ioan Cuza” Iasi), Stelian Dumistracel (cercetator stiintific la Academia Romana – Filiala Iasi si colaborator al Ziarului de Iasi) si Daniela Gifu (cercetator stiintific si cadru didactic asociat la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC), scriitor si membru a Uniunii Ziaristilor Profesionisti (UZP) din Romania).

Intalnirea va fi moderata de jurnalistul Andrei Giurgia. Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Scopul proiectului este de a organiza workshop-uri, conferinte si dezbateri pentru pregatirea si familiarizarea studentilor de la jurnalism cu mediul de lucru (interactiunea studentilor cu jurnalistii invitati); premierea profesionistilor si practicienilor media, din piata media locala de catre organizatori si parteneri.

Evenimentul va avea o periodicitate bianuala si este realizat cu sprijinul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.